Nagy őszi kiegészítő-körkép
Képgalériákkal
A kiegészítők egyáltalán nem másodrendű darabok, hiszen meghatározhatják az egész öltözék stílusát. Mit vegyél fel, ha divatos szeretnél lenni?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fantáziának önmagában is nagy teret adó őszi trend kiegészítői további lehetőségeket nyújtanak egyéniséged kifejezésére.

Az alábbi kiegészítőket viselve nemcsak csábító és divatos leszel, hanem még a fényhiányos időszakokban jelentkező depresszív hangulat is messzire elkerül!

Akár kisestélyihez is

A szezon kötelező beszerzése egy - vagy több - figyelemfelkeltő öv. Lehet lyukacsos vagy fonott. Készülhet bőrből, hasított bőrből, lakkból, selyemből, illetve kötött holmiknál a ruha saját anyagából. Keltheti lánc benyomását, vagy akár színes kövek is díszíthetik.
A két közismert jolly joker szín, a fekete és a barna mellett a zöld és a lila is menő. Nem kell, hogy az öv színe megegyezzen a cipőével és a táskáéval, bőven elég, ha harmonizálnak egymással.
Egy a fontos: az övet ne a csípődön, hanem a derekadon viseld. A lazán meghúzott vékonyabb fazonok mindenkit öltöztetnek, ha pedig magas és karcsú vagy, bátran hordhatod a szélesebb modelleket is.

Van rajtad sapka?

Újra divat a kalap, a ’70-es éveket idéző, széles karimával és visszafogottabb kivitelben egyaránt. Ha egy kis extravaganciára vágysz, válassz a széleskarimájú, virággal díszítettek közül. A kalap különösen jól mutat a most szintén nagyon divatos, mintás ruhákkal, ám ez esetben mondj le a díszítésről, de legalábbis légy körültekintő, hogy az összkép ne legyen harsány vagy disszonáns. Ha pedig a sportos stílus híve vagy, neked találták ki a férfikalapokra emlékeztető úgynevezett trilbyt.
A szezon másik nagy visszatérője a barett, azaz a svájcisapka, jellemzően világos vagy élénk színekben. A modellek között találsz egyszerű vagy retrofeelinget keltő mintázatú kötöttet éppúgy, mint etnohatású hímzettet. Vadmacskás megjelenést kölcsönöz a leopárdmintás, és persze itt is visszaköszön a szezon egyik meghatározó motívuma, a kockaminta. Egy jól megválasztott svájcisapkával standard őszi kabátodat is aktualizálhatod.

A kötött sapka nagy előnye, hogy a szezon többi menő fejfedőjével szemben érdemi védelmet nyújt a hideg ellen. A színvilágot illetően ez esetben sincs korlátozás, sőt, némi flitternek, gyöngynek, fémszálnak is van létjogosultsága.

Design és praktikum

A sálak, a kendők szintén főszerepet játszanak az őszi trendben. Akár a designt, akár a praktikumot részesíted előnyben, szinte tobzódhatsz a kínálatban. Ha lágy, nőies összhatásra törekszel, a selyemből, muszlinból vagy kasmírból készült modellek a tuti befutók. Ha egy kötött darab melegére és puhaságára vágysz, tökéletes választás a szett, azaz az azonos színvilágú és mintájú sál, sapka és kesztyű.

Nem a méret a lényeg

Az igazán menő tatyó bőr vagy lakk, a színe pedig – akárcsak az öv esetében – zöld vagy lila. Ami a méretet illeti, bármelyik irányzat híve is vagy, nincs okod aggodalomra. A maxitáskák az őszi szezonban is tartják magukat, persze némi frissítéssel, úgymint virág- vagy kockaminta, hímzés, szőrmebetét vagy masni. Bejöttek a másik végletet képviselő kisméretű laptáskák is, figyelemfelkeltő vagy kifinomultabb díszítéssel.

Ékszerdoboz

A fülbevalók továbbra is nagyok, általában fémből vagy gyöngyházas kagylóból készültek. A karkötők közül egyaránt menő a gondosan kidolgozott, a féldrágakő- vagy gyöngyberakásos és a sima műanyag. Közös jegyük, hogy valamilyen módon felhívják magukra a figyelmet: a méretükkel, a színűkkel, a díszítésükkel, netán mindhárommal.

A nyakláncok élénk színűek, illetve arany- vagy ezüsthatásúak. Különösen trendik a többszörösen nyakba akasztható, illetve sok kisebb láncból álló darabok, de egy feltűnő medállal sem hibázhatsz. Bátran kísérletezhetsz, egyetlen kikötéssel: egyszerre csak egy hangsúlyos ékszert aggass magadra.

Ezt is szeretjük