11 gyönyörű esküvői konty, kevés hajból
Férjhez mész, de nemcsak a ruha okoz gondot, hanem a frizura is? Ne aggódj, ha nincs sok hajad, segítünk megtalálni az ideális kontyot.

Dia

 	Tündérien bájos 	Az egyenesre nyírt frufru nemcsak titokzatos keretet ad a gyönyörű szemeknek, hanem a nagyobb hajtömeg látszatát kelti. A fejtetőre tűzött, egyszerű kontyodat egy csipkés vagy gyöngyös hajpánttal teheted különlegesebbé. Ha nem viselsz fátylat, akár egy selyemszalaggal is átkötheted a laza szerkezetbe fésült hajkupacot, így romantikusabb lesz a puritán stílus.

Tündérien bájos

Az egyenesre nyírt frufru nemcsak titokzatos keretet ad a gyönyörű szemeknek, hanem a nagyobb hajtömeg látszatát kelti. A fejtetőre tűzött, egyszerű kontyodat egy csipkés vagy gyöngyös hajpánttal teheted különlegesebbé. Ha nem viselsz fátylat, akár egy selyemszalaggal is átkötheted a laza szerkezetbe fésült hajkupacot, így romantikusabb lesz a puritán stílus.

Dia

 	Drámai spanyol fazon 	Sima, vékony szálú, de egyformára vágott, hosszú hajból a legideálisabb elkészíteni. A spanyol kontyot oldalra és a tarkóra is lehet biggyeszteni, egyetlen lágy csavarral összefogva. Ehhez a drámai stílushoz a fátyol nem igazán illik, de a hajba tűzött, hatalmas textilrózsa annál inkább.

Drámai spanyol fazon

Sima, vékony szálú, de egyformára vágott, hosszú hajból a legideálisabb elkészíteni. A spanyol kontyot oldalra és a tarkóra is lehet biggyeszteni, egyetlen lágy csavarral összefogva. Ehhez a drámai stílushoz a fátyol nem igazán illik, de a hajba tűzött, hatalmas textilrózsa annál inkább.

Dia

 	Feszes, rendezett konty 	Szintén drámai hatást keltenek a hátrasimított kontyok, melyeket vállig érő hajból is el lehet készíteni. Ha idegenkedsz a babás romantikától, egy ilyen dívás fazon kitűnő választás lehet számodra. A dúsabb hatás és a könnyebb formázás érdekében előtte nagy csavarókat tesznek a hajba, vagy főnözik. Pihe-puha, szöszke tincsekhez nem ajánlott, mert a csatok nem tartják meg sokáig a művet, és az egész szétcsúszik.

Feszes, rendezett konty

Szintén drámai hatást keltenek a hátrasimított kontyok, melyeket vállig érő hajból is el lehet készíteni. Ha idegenkedsz a babás romantikától, egy ilyen dívás fazon kitűnő választás lehet számodra. A dúsabb hatás és a könnyebb formázás érdekében előtte nagy csavarókat tesznek a hajba, vagy főnözik. Pihe-puha, szöszke tincsekhez nem ajánlott, mert a csatok nem tartják meg sokáig a művet, és az egész szétcsúszik.

Dia

 	Loknis konty 	Klasszikus menyasszonyi frizura, mert hosszú és félhosszú hajból is könnyen elkészíthető, ugyanakkor megkapóan romantikus. A magasan megtűzött loknik még vékony szálú hajból is tartósak maradhatnak, de az sem baj, ha a tánc közben néhány rakoncátlan tincs kibomlik, hiszen ennek a kontyfazonnak különösen jól áll a kuszaság. Arra ügyelj, hogy ne lakkozd agyon!

Loknis konty

Klasszikus menyasszonyi frizura, mert hosszú és félhosszú hajból is könnyen elkészíthető, ugyanakkor megkapóan romantikus. A magasan megtűzött loknik még vékony szálú hajból is tartósak maradhatnak, de az sem baj, ha a tánc közben néhány rakoncátlan tincs kibomlik, hiszen ennek a kontyfazonnak különösen jól áll a kuszaság. Arra ügyelj, hogy ne lakkozd agyon!

Dia

 	Bóbita 	Ehhez a kontyhoz olyan hosszúságú hajjal kell rendelkezned, amit hátrafésülve lófarokba tudsz fogni a fejtetődön úgy, hogy legalább kétszer körbetekerhető legyen. Ha fodrászra bízod a dolgot, tömörebb bóbitát kaphatsz, ugyanis a vékony tincsek alá egy tartóhálót szoktak applikálni. A hajat kissé megtupírozzák, majd átfésülve körbefuttatják a szerkezeten. Ehhez a frizurához tökéletesen passzolnak a konty alá tűzhető fátylak, és még virágokat is szúrhatsz a remekműbe.

Bóbita

Ehhez a kontyhoz olyan hosszúságú hajjal kell rendelkezned, amit hátrafésülve lófarokba tudsz fogni a fejtetődön úgy, hogy legalább kétszer körbetekerhető legyen. Ha fodrászra bízod a dolgot, tömörebb bóbitát kaphatsz, ugyanis a vékony tincsek alá egy tartóhálót szoktak applikálni. A hajat kissé megtupírozzák, majd átfésülve körbefuttatják a szerkezeten. Ehhez a frizurához tökéletesen passzolnak a konty alá tűzhető fátylak, és még virágokat is szúrhatsz a remekműbe.

Dia

 	Tupírkonty 	Hasonló, mint a bóbita fazon, de jóval lazább és rugalmasabb frizurát kölcsönöz. A kiindulópont szintén a lófarok, amit némi tupírral fel lehet turbózni, majd a felső tincseket átfésülve, enyhén rogyasztva kell megtűzni. Nem baj, ha néhány kósza szál leszakad a többitől, mert pont ettől a rendezetlenségtől lesz bájos. Az óriásdíszítésű hajpántok optikailag tovább növelhetik a hajad volumenét. Arra vigyázz, hogy az alsó tupír ne üssön át felül, pókhálószerű tincseket képezve.

Tupírkonty

Hasonló, mint a bóbita fazon, de jóval lazább és rugalmasabb frizurát kölcsönöz. A kiindulópont szintén a lófarok, amit némi tupírral fel lehet turbózni, majd a felső tincseket átfésülve, enyhén rogyasztva kell megtűzni. Nem baj, ha néhány kósza szál leszakad a többitől, mert pont ettől a rendezetlenségtől lesz bájos. Az óriásdíszítésű hajpántok optikailag tovább növelhetik a hajad volumenét. Arra vigyázz, hogy az alsó tupír ne üssön át felül, pókhálószerű tincseket képezve.

Dia

 	Romantikus hullámözön 	A tarkóra csomózott spanyol konty romantikus változatát lágy hullámokból készítik. A kifésült, nagy ívű loknik már eleve teltebbé teszik a hajat, ám ahhoz, hogy hátul tekintélyes, méretes tincshalmazt kaphass, egy speciális szivacstartóra lesz szükség, amire a fodrász rá tudja kanyarintani a különválasztott loknikat. Az sem baj, ha lépcsőzetes frufruval rendelkezel, mert hátra lehet tűzni tincsenként, lágyan és kacskaringósan.

Romantikus hullámözön

A tarkóra csomózott spanyol konty romantikus változatát lágy hullámokból készítik. A kifésült, nagy ívű loknik már eleve teltebbé teszik a hajat, ám ahhoz, hogy hátul tekintélyes, méretes tincshalmazt kaphass, egy speciális szivacstartóra lesz szükség, amire a fodrász rá tudja kanyarintani a különválasztott loknikat. Az sem baj, ha lépcsőzetes frufruval rendelkezel, mert hátra lehet tűzni tincsenként, lágyan és kacskaringósan.

Dia

 	Királynős konty, lófarokból 	Ha fátyol helyett diadémot vagy tiarát szeretnél viselni, karakteres frizurát kell választanod. Egy kreatív fodrász számtalan olyan mesterművet össze tud rittyenteni lófarokból, mely frufruval és anélkül is arisztokratikus eleganciával bír. A tupírozott fazonokon kívül laza szerkezetű konty mellett is dönthetsz, melybe bele lehet építeni egy csillogó hajdíszt, ami megtartja a vékony szálú tincseket.

Királynős konty, lófarokból

Ha fátyol helyett diadémot vagy tiarát szeretnél viselni, karakteres frizurát kell választanod. Egy kreatív fodrász számtalan olyan mesterművet össze tud rittyenteni lófarokból, mely frufruval és anélkül is arisztokratikus eleganciával bír. A tupírozott fazonokon kívül laza szerkezetű konty mellett is dönthetsz, melybe bele lehet építeni egy csillogó hajdíszt, ami megtartja a vékony szálú tincseket.

Dia

 	Rusztikus stílus 	A fejen átívelő parkettafonás ugyan megköveteli az egyforma hosszúságú tincseket, viszont az egyáltalán nem baj, ha cseppet sem dús a sörényed. Ez a konty akkor is jól mutat, ha csak kis gombócba tudod összecsomózni a hajad a tarkódon, mert a fonatra terelheted a hangsúlyt beletűzött virágokkal vagy gyöngyökkel.

Rusztikus stílus

A fejen átívelő parkettafonás ugyan megköveteli az egyforma hosszúságú tincseket, viszont az egyáltalán nem baj, ha cseppet sem dús a sörényed. Ez a konty akkor is jól mutat, ha csak kis gombócba tudod összecsomózni a hajad a tarkódon, mert a fonatra terelheted a hangsúlyt beletűzött virágokkal vagy gyöngyökkel.

Dia

 	Lazán feltűzve 	Ez a típusú lapos konty félhosszú hajból is elkészíthető, ráadásul még becsavargatni sem kell előtte. Bár egyszerűnek látszik, érdemes fodrászra bíznod a megalkotását, ugyanis a hullámcsatoknak rejtve kell maradniuk, amihez szakavatott kezek szükségesek. A végeredmény pedig akkor lesz az igazi, ha a frizura kialakítása finom lágyságot kölcsönöz a hajnak, mintha épp szét akarna bomlani. Ezért a felső tincseket nem érdemes agyonlakkozni.

Lazán feltűzve

Ez a típusú lapos konty félhosszú hajból is elkészíthető, ráadásul még becsavargatni sem kell előtte. Bár egyszerűnek látszik, érdemes fodrászra bíznod a megalkotását, ugyanis a hullámcsatoknak rejtve kell maradniuk, amihez szakavatott kezek szükségesek. A végeredmény pedig akkor lesz az igazi, ha a frizura kialakítása finom lágyságot kölcsönöz a hajnak, mintha épp szét akarna bomlani. Ezért a felső tincseket nem érdemes agyonlakkozni.

Dia

 	Francia konty 	Középhosszú hajból is remekül kivitelezhető, ha profira bízod. Tulajdonképpen úgy kell egymáson átfűzni, megcsavarni a tincseket, mintha fonott kalácsot készítene az ember. Ez a fazon tökéletesen harmonizálhat gyöngyös díszcsatokkal, esetleg természetes virágokkal. Rendkívül finom, elegáns kontytípus.

Francia konty

Középhosszú hajból is remekül kivitelezhető, ha profira bízod. Tulajdonképpen úgy kell egymáson átfűzni, megcsavarni a tincseket, mintha fonott kalácsot készítene az ember. Ez a fazon tökéletesen harmonizálhat gyöngyös díszcsatokkal, esetleg természetes virágokkal. Rendkívül finom, elegáns kontytípus.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kiss Krisztina
Fotó: