Nyerj 10 évet!
Apró trükkök, nagy eredmény
Van néhány tippünk, amik segítenek abban, hogy jócskán letagadhass a korodból. Ne gondolj műtétre, csak egyszerű, betartható tanácsokra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A helytelen életmód először nem az egészségi állapotodon fog megmutatkozni, hanem a szépségeden. A bőröd megfakul, ráncosodik, a hajad fénytelen lesz, a körmeid pedig könnyen beszakadnak. Az alábbi tipekkel nem csak jobban fogsz kinézni, hanem egészségesebb is leszel, hiszen a kettő összefügg.

Fényes haj

A haj állapota meghatározó a megjelenés szempontjából. A fénytelen, lógó haj igénytelen hatást kelt.

Ellenben az ápolt, jól vágott, divatos frizura rengeteget segíthet. A fodrászon nem érdemes spórolni! Keress igazán jó szakembert, aki arcformádhoz és személyiségedhez illő frizurát vág. Kérdezd meg, hol képzi magát, hiszen a fodrászoknak is el kell sajátítani a legújabb vágástechnikákat ahhoz, hogy divatos hajat készíthessen a vendégeinek. Nem divat a rövid, szinte formázatlan frizura, főleg nem frufruval. Se a hosszú, semmilyen, középen elválasztott. Adj neki karaktert, ne félj attól, hogy túl feltűnő leszel! Már csak azért is járj fodrászhoz, hogy a töredezett, roncsolt hajvégektől megszabadítson.

A szép haj természetesen nem csak a vágáson múlik, hanem a minőségen is. Fontos a jó sampon és a megfelelő balzsam, de csak akkor lesz szép, ha megkapja a számára fontos tápanyagokat. szedj szépítő vitamint, amit nem csak a hajad, hanem a bőröd és a körmöd is meghálál. Mivel lassan reagáló szerv, egy-két hónap is eltelhet, amíg látod az eredményt.

Petyhüdtség

A bőr öregedése nem csak a ráncokban mutatkozik meg, hanem abban is, hogy elveszti tartását, és lógni kezd. Az arcon ez az ajkak mellett mutatkozik meg először. Szerencsére nem az arcfelvarrás az egyetlen lehetőség. Sok múlik a megelőzésen. A petyhüdtséget elsősorban nem kívülről, hanem belülről tüntetheted el. Belülről kell kipárnáznod és feszessé tenned a bőrödet. Ezt egyszerűen vízzel és C-vitaminnal érheted el. A megfelelően hidratált bőr feszes, a C-vitamin pedig a kollagén termeléséhez szükséges. A kollagén felelős a szervek feszességéért, így a bőr és az ízületek rugalmasságáért is.

Fiatal kezek

A kéz sokkal többet elárul a korodról, mint az arcbőröd. Sőt nem csak a korodról, de arról is, hogy mennyire törődsz magaddal. A száraz, érdes kezek, a lepattogzott köröm borzalmas. Ápold rendszeresen. A reggeli és esti krémezést soha ne hagyd ki, és mosogatás után is pótold a nedvességet.

Hasonlóan az arcbőrödhöz, hetente egyszer tegyél fel pakolást. Ez nagyon egyszerű. Zsírosabb krémet vigyél fel vastag rétegben, húzz rá cérnakesztyűt, és aludj ebben. Ha már most sincsenek jó állapotban a kezeid, akkor már egy pakolás után látványos lesz a változás, de ha rendszeresen ápolod a kezed, akkor három után fogod látni a hatást. Évekkel később pedig megköszönöd magadnak.

Extra tipp: ne használj világosrózsaszín vagy sima gyöngyházas lakkot, ha nem akarod idős nénike benyomását kelteni.

Egészséges, rózsaszín bőr

Ha megfogadod a hajápolásra vonatkozó tanácsunkat, és ellátod vitaminokkal és ásványi anyagokkal a szervezetedet, akkor már csak kívülről kell ápolnod a bőrödet ahhoz, hogy egészséges és fénylő legyen.
A bőr 28 naponként megújul, azonban az elhalt sejtek "feltorlódnak", és eltakarják a friss bőrt, ami így szürke és fakó. Szabadulj meg tőlük. Heti egyszeri radírozással sokat javíthatsz a bőrképeden. Ha elmúltál 30, akkor ősszel vagy tél végén megpróbálkozhatsz a kémiai hámlasztással. Már otthon használható szetteket is lehet kapni, mi mégis a szakember értő kezeit és biztosan ható professzionális kozmetikumait ajánljuk.

Extra tipp: a vörösbor fogyasztása serkenti a vörösvérsejtek képződését. Napi egy − de csak egy! − pohár jó minőségű vörösbor elfogyasztása garantálja a rózsás orcákat.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük