10 szoknya, ami hosszítja a rövid lábakat

Nem találod a neked való szoknyát, mert úgy érzed, mindegyik összenyom? Segítünk rálelni az ideális, nőies darabra!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A tapasztalat azt mutatja, hogy rövid lábak esetén nehezebb rátalálni a megfelelő szoknyára, mint ugyanezt a problémát egy nadrággal korrigálni. Ám mégsem lehetetlen! Minden nő számára létezik egy tökéletes szoknyahossz, csak kitartóan kell keresni!

Ha vásárolsz, szánj egy picivel több időt arra, hogy az üzletben található, különböző hosszúságú szoknyákat magadhoz méred! Kezdd a legszélsőségesebbekkel - mint az extra mini és a földig érő, hosszú darabok -, majd vedd sorra a közéjük eső méreteket.

Látni fogod a különbséget, és azt is, hogy hová esik az a vonal, ameddig a szoknyád érhet anélkül, hogy elvenne a lábaid hosszából.

Mágikus fazonok

Sok fazon közül válogathatsz, ha az a célod, hogy megnyújtsd a sziluetted. Ha vékony vagy, neked különösképpen ajánlott a szűk, magas derekú fazon.

Ezt azonban csak úgy viseld, hogy belehúzod a felsődet. Hozzá pedig magassarkú dukál, anélkül kevésbé hatásos! A derékszabott, lefelé szűkülő ceruzaszoknya - ha nincs mit takargatnod - kihangsúlyozza az alakod, és egy folytonos vonalat képez belőle, ezáltal a lábaid is hosszabbnak fognak tűnni.

Praktikusak még számodra a mellig záródó csőszoknyák, kantárral vagy anélkül.

Csodás A-vonal

Köztudott, hogy az A-vonalú szoknyák a széles csípőt is leplezik, ugyanakkor bárkinek vékonyabb vádlikat varázsolnak. Pontosan azért, mert bővül az aljuk. Ha pedig karcsúbbnak tűnnek a lábaid, máris hozzáadtál valamennyit a hosszúságukhoz. Érdemes ebből a fazonból is magasított derekút választani, ha azonban van egy-két plusz kiló rajtad, a derékrész ne legyen passzrészes. A legjobb, ha a szoknyától nem különül el, hanem egybeszabott.

Az A-vonalú szoknya akkor ideális, ha térdig ér, de érhet picivel feljebb is, ha nem túl bő fazonú. Azonban felejtsd el a lábszárig és boka fölé érő darabokat, mert azok vastagabbnak és rövidebbnek tüntetik fel a lábaidat. Ha már mindenképp hosszút szeretnél, válassz inkább maxiszoknyát, ami a cipődet is takarja. Ebben az esetben is fokozhatod az összhatást egy magas sarkú cipővel. Ha azonban nemcsak a lábaid rövidek, hanem pici is vagy, ne válaszd a hosszú szoknyát, mert nagyon összenyom.

Csíkok és fodrok

A függőleges vonalak mindig segítségedre lehetnek, ha bizonyos testrészeidet karcsúsítani, nyújtani akarod. A több részből szabott szoknyák közül csakis a függőleges irányban szabottakat nézegesd. Az is jó megoldás lehet, ha középen hosszú gombsor fut végig a szoknyádon, és kevésbé díszített.

A túlságosan bő, fidres-fodros darabok mindig tömörítenek, összenyomnak. A ráncolt szoknyák viszont ideálisak, mert a redők sok függőleges vonalat képeznek, így hosszítanak, a csípőszélességedből pedig lefaragnak pár centit.
Ha a felsőd azonos vagy hasonló színű a szoknyáddal - esetleg csak egy-két árnyalattal tér el -, az minden esetben jótékony hatással bír. Így nyugodtan alkalmazhatod akkor is, ha hosszabb lábakat szeretnél.

Amiket bátran viselhetsz

A Diesel derékszabott ceruzaszoknyája tökéletes lehet számodra, ha nincs rajtad súlyfelesleg. Ez a darab 19 500 forintba kerül. Az Orsay farmerszoknyában kínál hasonlóan szűk fazont 5995 forintért. A Mango üzleteiben a magasított derékrésszel ellátott csőszoknyát 12 695 forintért vásárolhatod meg. A Marks & Spencer megkötős derékövvel díszített, szűk szabású szoknyája 12 990 forintba kerül. A C&A kínálatából a vastag derekú farmerszoknya csupán 5990 forintért lehet a tiéd.

A Magenta élénk színű, rakott miniszoknyája is magas derékszabású. Az ára 13 990 forint. A Promod A-vonalú, térdig érő farmerszoknyája a hosszú gombsor miatt is előnyös lehet számodra. Ezt a darabot 12 ezer forintért viheted haza. A Mango rafinált, vastag derekú, redőzött szoknyája hosszanti csíkozásával is nyújtja a lábaidat. Ez a modell 11 695 forintért kapható. A Women's Secret üzleteiben találhatsz rá arra a kis kockás minire, amit középen patentok fognak össze, függőleges vonalat képezve. Ha erre esik a választásod, 6500 forintot kell rááldoznod. Hosszú maxiszoknyát a Quelle kínálatában is találhatsz. A zöld mintás, vidám darab 8995 forint.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezektől óvakodj!

  • A szoknyád hossza ne lábszárnál és ne a bokád környékén vágja el a lábad!
  • Csípőszabás helyett válassz inkább derékszabott vagy magasított derekú megoldást.
  • Kerüld a vízszintesen futó fodrokat és a túlzott díszítést.
  • A szűk szabású szoknyák csak abban az esetben nyújtják a lábaidat, ha vékony vagy.
  • Az övet ne a csípődön, inkább a derekadon viseld!

Ha szeretnéd tökéletessé tenni az összhatást, viselj a szoknyádhoz magas sarkú vagy magasított talpú cipőt és szandált.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük