5 remek sminktipp, ha 10 évvel öregebbnek akarsz látszani
A sminkelés jó dolog, persze csak akkor, ha jól csinálják. Ha nem, akkor csak ront a helyzeten, és éveket pakol rád.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbb nő, ha szeretne jól kinézni, akkor sminkkel dobja fel a megjelenését. Az arcfestés magabiztosabbá tesz, és általában szebbnek érzi magát, aki viseli. Ha azonban valaki nem gyakorlott, vagy nem ismeri azokat a színeket, melyek kiemelik az arc előnyös tulajdonságait, akkor könnyen visszájára fordulhat a dolog.

Sőt, vannak olyan általános hibák, melyeket még a gyakorlott sminkelők is hajlamosak elkövetni, az eredmény pedig sajnos magáért beszél. Nemhogy szebbé nem tesznek, de öregítenek is. Ismerd meg hát ezeket, és kerüld el őket messziről.

Szürke szemfesték

A szürke szemhéjpúder semleges, úgy tűnhet, bárkinek jól áll, pedig ez távolról sem igaz. Nincs olyan arc, nincs olyan szemszín, amihez jól állna.

A szürke festék mattítja, illetve színtelenné teszi az arcbőrt, és különösen a szemek alatti karikákat növeli, mivel árnyékol is.

A szürke szemhéjpúder használatával úgy nézel majd ki, mint aki egy hete nem aludt. A szürkét egyedül szemceruzaként érdemes használni - vagy pedig csillogó verzióját, az ezüstöt.

A kék sok árnyalatára is vonatkoznak a fentiek. Mivel a szemhéjpúderekben gyakran keverik a szürkével, máris ott vagyunk, ahol az előbb.

A kék emellett - hogy miért, senki sem tudja - fiatalos színként használatos. Így akármennyi idős is vagy, úgy nézel majd ki, mint aki fiatalos, tehát nem fiatal.

Természetesen számos olyan árnyalat áll a rendelkezésedre a kékből, mely élénkít. Arra figyelj, hogy picit se legyen szürkés, tompa árnyalatú, hanem telt és gazdag színt válassz. Ez még sötét is lehet, ha csillog, nem tesz majd öregebbé.

Bronzpúder

Mindenki szereti, ha arca napsütötte hatást kelt, ezért sokan folyamodnak a bronzpúder biztosította csillogáshoz. Nem teszik jól. Csak a kreol bőrön szép, mindenki máson narancssárgának hat. Különösen akkor érvényesül öregítő hatása, ha valaki a dekoltázsára viszi fel. Ott az apró, akár még nem is létező alvóráncokat remekül kiemeli, és legalább öt évvel idősebbnek néz ki majd a dekoltázsod.

Ha már megkopott a nyári barnaságod, inkább válassz rózsaszínes árnyalatokat. Az arcod ugyanolyan egészséges színű lesz, és sokkal természetesebbnek hat majd.

Korrektor

A fedő, javító festék az egyik leghasznosabb tagja a neszesszernek. Azonban nem mindegy, hogyan használod. A korrektor, mint a nevéből kitűnik, javításra való, és nem vakolásra. Ha megül a szem alatti ráncokban, ahol a legtöbb nő alkalmazza, akkor lehet akármilyen bababőröd, a szarkalábak bizony előtérbe kerülnek.

Szintén nem szerencsés, ha túl világos árnyalatot választasz, így ugyanis nem kendőzöl, hanem kiemeled a szemed alatti területet. Ez különösen akkor látszódik, ha az alapozó sötétebb a korrektornál. Válassz a bőröddel megegyező színűt vagy maximum egy leheletnyivel világosabbat. Ha pedig befejezted a sminkelést, akkor az ujjbegyeddel egy nagyon kevés hidratálót ütögess a szemek alá, és a felgyülemlett korrektort simítsd ki a ráncokból.

Szemceruza a szem alatt

A szépen keretezett szemnél talán csak a vérvörös rúzs a csábítóbb. Azonban nem mindegy, milyen az a keret. Nagyon meg kell gondolni, hogy kihúzod-e alul a szemedet. Csak és kizárólag akkor, ha kialudtad magad, barna a bőröd, és nincs egy karikád sem. Ellenkező esetben rendkívül nyúzott arcot biztosít. Ha mindenképpen szeretnéd kihúzni, akkor ne a belső szemzugra húzd a vonalat, hanem a pillák alá, a közepétől kifelé.

Ha cicaszemeket szeretnél, akkor gyakorolj, és legyél őszinte magadhoz, hogy tényleg úgy nézel-e ki vele, mint Sophia Loren. A feketénél mindig jobb a barna szemceruza, ami természetesebb.

Vakolat

Bár egészen egyszerű alapszabály, sokan nem szeretnek róla tudomást venni, és a minél több alapozó, annál jobb elvet követik. Pedig nem szabadna arra használni, hogy teljesen egységes, szinte maszkszerű felületet képezzen. A jó alapozó akkor is eltünteti a hibákat, ha keveset viszel fel belőle, és szinte nem is látszik. Egyébként a korrektornál már vázolt eset történik. A festék megül a ráncokban, és szépen kiemeli azokat.
Ne sajnáld se az időt, se a pénzt a legjobb alapozóra. Az idő ez esetben azt jelenti, hogy addig kutatsz, amíg meg nem találod a bőrödhöz legjobban illeszkedőt. Az alapozón pedig tényleg nem érdemes spórolni.

Ezt is szeretjük