Sminktippek, ha 10 évvel öregebbnek akarsz látszani
A sminkelés jó dolog, persze csak akkor, ha jól csinálják. Ha nem, akkor csak ront a helyzeten.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbb nő, ha szeretne jól kinézni, akkor sminkel. Az arcfestés magabiztosabbá tesz, és általában szebbnek érzi magát, aki viseli.

Van azonban néhány elterjedt sminkbaki, amivel nemhogy jobban, hanem sokkal rosszabbul fogsz kinézni. Sőt nem csak rosszabbul, hanem öregebbnek is.

Szürke szemfesték

A szürke szemhéjpúder semleges, úgy tűnhet, bárkinek jó. Pedig nem. Nincs olyan arc, nincs olyan szemszín, amihez jól állna. A szürke festék elszürkíti az arcbőrt, különösen a szemek alatti karikákat növeli, mivel árnyékol. Úgy fogsz kinézni, mint aki egy hete nem aludt. A szürkét egyedül szemceruzaként érdemes használni.

A kék szinte összes árnyalatára a fentiek vonatkoznak. A kék emellett − hogy miért, senki sem tudja − fiatalos színként használatos. Így akármennyi idős is vagy, úgy fogsz kinézni, mint aki fiatalos, tehát nem fiatal.

A kéknek csak néhány nagyon élénk árnyalatát szabad használni, de azt is csak módjával, nehogy úgy nézz ki, mint akinek bevertek egyet.

Korrektor

No, nem önmagában, hiszen az egyik leghasznosabb tagja a nesszeszernek. Azonban nem mindegy, hogyan használod. A korrektor, mint a nevéből kitűnik, javításra való, és nem vakolásra. Ha megül a szem alatti ráncokban, ahol a legtöbb nő alkalmazza, akkor lehet akármilyen bababőröd, a szarkalábak nagyon meglátszanak. Szintén nem szerencsés, ha túl világos árnyalatot választasz. Így nem kendőzöl, hanem kiemelsz. Ez különösen akkor látszódik, ha az alapozó sötétebb a korrektornál. Válassz a bőröddel megegyező színűt vagy maximum egy leheletnyivel világosabbat. Ha pedig befejezted a sminkelést, akkor az ujjbegyeddel egy nagyon kevés hidratálót ütögess a szemek alá, és a felgyülemlett korrektort simítsd ki a ráncokból.

Bronzpúder

Mindenki szereti, ha az arca napsütötte hatást kelt. Ezért sokan folyamodnak a bronzpúder biztosította csillogáshoz. Nem teszik jól. Csak a kreol bőrön szép, mindenki máson narancssárgának hat. Különösen akkor érvényesül öregítő hatása, ha valaki a dekoltázsára viszi fel. Ott az apró, akár még nem is létező alvóráncokat remekül kiemeli, és legalább öt évvel idősebbnek néz ki a dekoltázsod.

Ehelyett használj rózsaszín árnyalatokat. Az arcod ugyanolyan egészséges színű lesz, és sokkal természetesebbnek fog hatni.

Szemceruza a szem alatt

Nagyon meg kell gondolni, hogy kihúzod-e alul a szemedet. Csak és kizárólag akkor, ha kialudtad magad, barna a bőröd, és nincs egy karikád sem. Ellenkező esetben rendkívül nyúzott arcot biztosít. Ha mindenképpen ki szeretnéd húzni, akkor ne a belső szemzugra húzd a vonalat, hanem a pillák alá, a közepétől kifelé. Ne legyen soha vastag.

Ha cicaszemeket szeretnél, akkor gyakorolj, és legyél őszinte magadhoz, hogy tényleg úgy nézel-e ki vele, mint Sophia Loren, vagy úgy, mint egy emolány.

Vakolat

Bár egészen egyszerű alapszabály, sokan nem szeretnek róla tudomást venni, és a "minél több alapozó, annál jobb" elvet követik. Pedig nem szabadna arra használni, hogy teljesen egységes, szinte maszkszerű felületet képezzen. A jó alapozó akkor is eltünteti a hibákat, ha keveset viszel fel, és szinte nem is látszik. Egyébként a korrektornál már vázolt eset történik. A festék megül a ráncokban, és szépen kiemeli azokat.
Ne sajnáld se az időt, se a pénzt a legjobb alapozóra. Az idő ez esetben azt jelenti, hogy kipróbálod. A legtöbb kozmetikában és drogáriában már van lehetőség arra, hogy kisminkeld magad vagy egy asszisztens kisminkeljen.

Ezt is szeretjük