Zöldséges zsemlegombócleves: a levesbetéthez tökéletes a száraz péksüti
A zsemlegombóc tartalmassá és különlegessé teszi az egyszerű zöldséglevest is.

zoldseges-zsemlegombocleves
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A nyár kedvenc fazonjai voltak, de ősszel még divatosabbak lesznek: hosszú szoknyák árakkal »

Ezek Jennifer Aniston legszebb vörös szőnyeges szettjei: 30 éve ugyanaz a stílusa »

Az egészséges bőr kulcsa a pH-ban van: erre figyelj, hogy mindig egyensúlyban legyen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zsemlegombócleves régi idők nagy kedvence, amivel mindenki szívesen nosztalgiázik. Most is változatosabbá teheted vele az étkezést. Ha nem szikkadt eléggé a péksüti, mikróban vagy sütőben szárítsd egy kicsit. A zsemlegombócokat a levesben, de akár külön edényben is megfőzheted.

Zsemlegombócleves recept

Hozzávalók 4 személyre:

A leveshez

  • 2 db sárgarépa
  • 2 db krumpli
  • 1 db fehérrépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 db karalábé
  • 1 db húsleveskocka
  • zöldfűszer
  • bors

A gombóchoz

  • 3 db zsemle
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, és vágd azonos nagyságú darabokra. Karikázhatod vagy kockázhatod is. Kevés olajon süsd egy-két percig, majd szórd meg kevés pirospaprikával, és engedd fel másfél liter vízzel. Rakd hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, és ízesítsd sóval, borssal, leveskockával. Főzd kis lángon, közben pedig készítsd el a gombócokat.

A zsemlét vágd kis kockára, és kevés olajon pirítsd rózsaszínűre. Ha kihűl, keverd hozzá a tojást és a lisztet, majd pihentesd egy kicsit. Formázz belőle tetszőleges nagyságú gombócokat, és főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha egyet kettévágsz, és a belseje homogén, elkészült. A levessel együtt, melegen tálald. Szórd meg ízlés szerint zöldfűszerrel.  

A minestrone levesbe is sokféle finomság kerül. Olyan tartalmas, hogy egy tányértól jóllaksz.

Ezt is szeretjük