A tökéletes állagú zsemlegombóc: levesekbe, főzelékekbe, mártásokhoz
A jól sikerült zsemlegombóc sokféle étel kísérője lehet. Ezekkel az arányokkal bátran próbálkozhatsz.

A tökéletes állagú zsemlegombóc: levesekbe, főzelékekbe, mártásokhoz
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Pórustisztító, házi arcpakolás 4 hozzávalóból: azonnal kitisztul a bőr »

Dögösek, nőiesek és most nagyon divatosak: bőrhatású cuccok a szezon kulcsdarabjai »

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zsemlegombóc köretként ugyanúgy megállja a helyét, mint levesbetétként. Illik vadashoz, sőt, sültek mellé is tálalhatod. Szikkadt zsemléből az igazi. Ha nem elég száraz a péksüti, rakd kis időre a sütőbe vagy a mikróba. 

Zsemlegombóc receptje

Hozzávalók:

  • 8 db zsemle
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szikkadt zsemléket vágd fel kisebb kockákra. Locsold meg annyi vízzel, hogy éppen csak nedvesek legyenek a kockák. Konyharuhával lefedve pihentesd egy kicsit. Ezt követően rakd hozzá a tojásokat, az olajat, és ízlés szerint sózd, borsozd. Adj hozzá annyi lisztet, hogy kézzel formázható masszát kapj. Végül a petrezselymet is keverd hozzá. Ha sültekhez készíted, hagymát is rakhatsz hozzá. 

Formázz tetszőleges nagyságú gombócokat, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd ki 10-15 perc alatt, majd végezz próbát. Vágj ketté egy gombócot, ha a belseje homogén, kiveheted a vízből. 

 

Ezt is szeretjük