A tökéletes állagú zsemlegombóc: levesekbe, főzelékekbe, mártásokhoz
A jól sikerült zsemlegombóc sokféle étel kísérője lehet. Ezekkel az arányokkal bátran próbálkozhatsz.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- A 73 éves divattervező ruháin szinte az összes szín szerepel: koalás pulóverét még Diana is viselte »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
A zsemlegombóc köretként ugyanúgy megállja a helyét, mint levesbetétként. Illik vadashoz, sőt, sültek mellé is tálalhatod. Szikkadt zsemléből az igazi. Ha nem elég száraz a péksüti, rakd kis időre a sütőbe vagy a mikróba.
Zsemlegombóc receptje
Hozzávalók:
- 8 db zsemle
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2 dl víz
- 2 evőkanál olaj
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A szikkadt zsemléket vágd fel kisebb kockákra. Locsold meg annyi vízzel, hogy éppen csak nedvesek legyenek a kockák. Konyharuhával lefedve pihentesd egy kicsit. Ezt követően rakd hozzá a tojásokat, az olajat, és ízlés szerint sózd, borsozd. Adj hozzá annyi lisztet, hogy kézzel formázható masszát kapj. Végül a petrezselymet is keverd hozzá. Ha sültekhez készíted, hagymát is rakhatsz hozzá.
Formázz tetszőleges nagyságú gombócokat, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd ki 10-15 perc alatt, majd végezz próbát. Vágj ketté egy gombócot, ha a belseje homogén, kiveheted a vízből.

Még több recept