A tökéletes állagú zsemlegombóc: levesekbe, főzelékekbe, mártásokhoz
A jól sikerült zsemlegombóc sokféle étel kísérője lehet. Ezekkel az arányokkal bátran próbálkozhatsz.

A tökéletes állagú zsemlegombóc: levesekbe, főzelékekbe, mártásokhoz
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Egyetlen frizura, minden alkalomra: a kilencvenes évek buborékkontyai inspirálták »

Ettől a sminktől ragyog úgy a 66 éves szépségnagykövet bőre: lesd el, hogy készül »

Hailey Baldwin az életben nem ilyen: most a nőiessége kap hangsúlyt, nem a vagánysága »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zsemlegombóc köretként ugyanúgy megállja a helyét, mint levesbetétként. Illik vadashoz, sőt, sültek mellé is tálalhatod. Szikkadt zsemléből az igazi. Ha nem elég száraz a péksüti, rakd kis időre a sütőbe vagy a mikróba. 

Zsemlegombóc receptje

Hozzávalók:

  • 8 db zsemle
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szikkadt zsemléket vágd fel kisebb kockákra. Locsold meg annyi vízzel, hogy éppen csak nedvesek legyenek a kockák. Konyharuhával lefedve pihentesd egy kicsit. Ezt követően rakd hozzá a tojásokat, az olajat, és ízlés szerint sózd, borsozd. Adj hozzá annyi lisztet, hogy kézzel formázható masszát kapj. Végül a petrezselymet is keverd hozzá. Ha sültekhez készíted, hagymát is rakhatsz hozzá. 

Formázz tetszőleges nagyságú gombócokat, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd ki 10-15 perc alatt, majd végezz próbát. Vágj ketté egy gombócot, ha a belseje homogén, kiveheted a vízből. 

 

Ezt is szeretjük