A hagyományos zsemlegombóc receptje - Remek köret szaftos húsok mellé

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne elégedj meg mindig a hagyományos körettel! Ha néha újítasz egy kicsit, mindenki nagyobb örömmel falatozza az ételt. A zsemlegombóc rengeteg módon variálható, ízesítheted hagymával, gombával, sajttal is. Ne csak a húsok mellé kínáld, mártásokhoz, sőt levesbe is isteni.

15770711 dc777e2a1d83931d279c7f56e371eaf7 wm

Zsemlegombóc

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 35 dkg liszt
  • 6 zsemle
  • 2 dl víz
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A szikkadt zsemléket vágd fel körülbelül 1x1 centis kockákra, majd pirítsd meg kevés olajon pár perc alatt. Közben kevergesd meg. Dolgozd össze a tojással, a liszttel, a tejjel, az aprított petrezselyemmel, a sóval, a borssal, és önts hozzá annyi vizet, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Végül szórd hozzá az apróra vágott petrezselymet.

Vizes kézzel formázz a masszából gombócokat. Forralj vizet, ha lobog, dobj hozzá sót, és rakd bele a gombócokat. Főzd meg körülbelül 10-15 perc alatt, majd teszteld, hogy elkészült-e. Végy ki egy gombócot, és vágd ketté. Ha homogén, szűrd le, csepegtesd le. Ellenkező esetben főzd még tovább. Tálalásig tartsd melegen. 

15770715 d3fb2afc45e6daa79ec4b9aebd263487 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük