Sűrű zöldségleves habarás nélkül, egyszerűen és gyorsan: grízgombóccal még laktatóbb
A tavaszi vegyes zöldésgleves tele van sokféle finomsággal, üde ízekkel.

- Nőies szandálok lapos talpútól a magassarkúig: árakkal mutatjuk a színes, vidám, sikkes darabokat »
- A 46 éves Marion Cotillard szuper miniben is elképesztően elegáns: a színésznő tudja, hogy milyen a francia sikk »
- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Ennél egyszerűbb leves szinte nincs is. A zöldségekkel teli változat remek nyitánya bármilyen közös étkezésnek, ráadásul sokkal gyorsabb, mint a húsleves. A hagyományos tészta helyett érdemes néha grízgombóccal gazdagítani. Fontos, hogy a levesbetétet legalább 30 percig pihentetni kell.
Zöldségleves grízgombóccal
Hozzávalók
A leveshez
- 2 db sárgarépa
- 2 db krumpli
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 kisebb darabka zeller
- 1 db vöröshagyma
- 2 l víz
- 2 evőkanál olaj
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
A grízgombóchoz
- 7 evőkanál búzadara
- 3 db tojás
- 1 késhegynyi só
Elkészítés:
A hagymát vágd apróra, a többi zöldséget pedig szeleteld fel ízlés szerint kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts olajat, rakd bele a hagymát, és dinszteld meg. Dobd hozzá a répákat, a krumplit, a zellert és a karfiolt, majd kevergetve párold egy kicsit. Ízesítsd sóval, borssal, és öntsd fel a vízzel. Főzd puhára a zöldségeket körülbelül 25 perc alatt.
A galuskához a tojást üsd egy tálkába, és villával verd fel. Dobj hozzá kevés sót. Részletekben adagold hozzá a búzadarát, és kevergesd addig, amíg közepesen sűrű, tejfölhöz hasonló állagú masszát nem kapsz. Pihentesd legalább fél órát, hogy a búzaszemek megduzzadjanak.
Formázz galuskákat a masszából, és a levesben főzd puhára, majd petrezselyemmel megszórva kínáld.
Ha szereted a magyaros fogásokat, ezt a hússal is gazdagított változatot is próbáld ki!
Még több recept