Sűrű zöldségleves habarás nélkül, egyszerűen és gyorsan: grízgombóccal még laktatóbb
A tavaszi vegyes zöldésgleves tele van sokféle finomsággal, üde ízekkel.
Ennél egyszerűbb leves szinte nincs is. A zöldségekkel teli változat remek nyitánya bármilyen közös étkezésnek, ráadásul sokkal gyorsabb, mint a húsleves. A hagyományos tészta helyett érdemes néha grízgombóccal gazdagítani. Fontos, hogy a levesbetétet legalább 30 percig pihentetni kell.
Zöldségleves grízgombóccal
Hozzávalók
A leveshez
- 2 db sárgarépa
- 2 db krumpli
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 kisebb darabka zeller
- 1 db vöröshagyma
- 2 l víz
- 2 evőkanál olaj
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
A grízgombóchoz
- 7 evőkanál búzadara
- 3 db tojás
- 1 késhegynyi só
Elkészítés:
A hagymát vágd apróra, a többi zöldséget pedig szeleteld fel ízlés szerint kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts olajat, rakd bele a hagymát, és dinszteld meg. Dobd hozzá a répákat, a krumplit, a zellert és a karfiolt, majd kevergetve párold egy kicsit. Ízesítsd sóval, borssal, és öntsd fel a vízzel. Főzd puhára a zöldségeket körülbelül 25 perc alatt.
A galuskához a tojást üsd egy tálkába, és villával verd fel. Dobj hozzá kevés sót. Részletekben adagold hozzá a búzadarát, és kevergesd addig, amíg közepesen sűrű, tejfölhöz hasonló állagú masszát nem kapsz. Pihentesd legalább fél órát, hogy a búzaszemek megduzzadjanak.
Formázz galuskákat a masszából, és a levesben főzd puhára, majd petrezselyemmel megszórva kínáld.
Ha szereted a magyaros fogásokat, ezt a hússal is gazdagított változatot is próbáld ki!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció