Sűrű zöldségleves habarás nélkül, egyszerűen és gyorsan: grízgombóccal még laktatóbb

A tavaszi vegyes zöldésgleves tele van sokféle finomsággal, üde ízekkel.

Zöldségleves grízgombóccal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ennél egyszerűbb leves szinte nincs is. A zöldségekkel teli változat remek nyitánya bármilyen közös étkezésnek, ráadásul sokkal gyorsabb, mint a húsleves. A hagyományos tészta helyett érdemes néha grízgombóccal gazdagítani. Fontos, hogy a levesbetétet legalább 30 percig pihentetni kell.   

 

Zöldségleves grízgombóccal

Hozzávalók

A leveshez

  • 2 db sárgarépa
  • 2 db krumpli
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb darabka zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 l víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors

A grízgombóchoz

  • 7 evőkanál búzadara
  • 3 db tojás
  • 1 késhegynyi
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágd apróra, a többi zöldséget pedig szeleteld fel ízlés szerint kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts olajat, rakd bele a hagymát, és dinszteld meg. Dobd hozzá a répákat, a krumplit, a zellert és a karfiolt, majd kevergetve párold egy kicsit. Ízesítsd sóval, borssal, és öntsd fel a vízzel. Főzd puhára a zöldségeket körülbelül 25 perc alatt.  

A galuskához a tojást üsd egy tálkába, és villával verd fel. Dobj hozzá kevés sót. Részletekben adagold hozzá a búzadarát, és kevergesd addig, amíg közepesen sűrű, tejfölhöz hasonló állagú masszát nem kapsz. Pihentesd legalább fél órát, hogy a búzaszemek megduzzadjanak. 
Formázz galuskákat a masszából, és a levesben főzd puhára, majd petrezselyemmel megszórva kínáld. 
Ha szereted a magyaros fogásokat, ezt a hússal is gazdagított változatot is próbáld ki! 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük