Tavaszi zöldségleves grízgaluskával: egytálételnek is isteni
A jó kis tavaszi zöldségleves igazi vitaminbomba. Grízgaluskával még csábítóbb.

Tavaszi zöldségleves grízgaluskával: egytálételnek is isteni
Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

beauty and style

A pótszemöldök az év találmánya: teljesen őrült vagy zseniális? »

8 kivétel, amikor a mély dekoltázs cseppet sem közönséges »

Így még nem láthattad Palvin Barbit: tehenészlánynak öltözve sétált Párizsban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Házias, zamatos leves, melynek a hozzávalói egész évben a rendelkezésünkre állnak, mégis tavasszal, zsenge zöldségekből a legfinomabb. A szokásos tészták helyett főzd grízgombóccal. Ahhoz, hogy a levesbetét tökéletes legyen, pihentesd legalább fél órán át.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 szál közepes sárgarépa
  • 2 szál közepes fehérrépa
  • 3 szál újhagyma
  • 2 db leveskocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 db karalábé
  • bors
  • olaj

Galuskához

  • 6 evőkanál gríz
  • 2 db tojás
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Először a grízgaluskát keverd le. A tojásokat villával verd habosra, rakd hozzá a sót, a szódabikarbónát, és annyi grízt, hogy tejfölszerű masszát kapj. Lefedve pihentesd legalább 30 percig.
 

A répákat pucold meg, mosd meg, és vágd karikákra vagy vékony hasábokra. Önts kevés olajat egy lábosba, rakd bele az aprított újhagymát, a fokhagymát, a répákat, a karalábét, és kevergetve süsd egy-két percig. Sózd, borsozd, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és főzd a zöldségeket 20 percig. Evőkanállal szaggasd a grízgaluskát a levesbe, és főzd körülbelül 15 percig. Ekkor egyet vegyél ki, vágd ketté. Ha homogén, húzd le a tűzről, és tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük