Tavaszi zöldségleves grízgaluskával: egytálételnek is isteni
A jó kis tavaszi zöldségleves igazi vitaminbomba. Grízgaluskával még csábítóbb.

Tavaszi zöldségleves grízgaluskával: egytálételnek is isteni
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

Mostantól nem a táskádhoz, hanem a rúzsodhoz fogod igazítani a cipőd - Elmondjuk, miért »

Bringával mész dolgozni? Így öltözz fel sikkesen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Házias, zamatos leves, melynek a hozzávalói egész évben a rendelkezésünkre állnak, mégis tavasszal, zsenge zöldségekből a legfinomabb. A szokásos tészták helyett főzd grízgombóccal. Ahhoz, hogy a levesbetét tökéletes legyen, pihentesd legalább fél órán át.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 szál közepes sárgarépa
  • 2 szál közepes fehérrépa
  • 3 szál újhagyma
  • 2 db leveskocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 db karalábé
  • bors
  • olaj

Galuskához

  • 6 evőkanál gríz
  • 2 db tojás
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Először a grízgaluskát keverd le. A tojásokat villával verd habosra, rakd hozzá a sót, a szódabikarbónát, és annyi grízt, hogy tejfölszerű masszát kapj. Lefedve pihentesd legalább 30 percig.
 

A répákat pucold meg, mosd meg, és vágd karikákra vagy vékony hasábokra. Önts kevés olajat egy lábosba, rakd bele az aprított újhagymát, a fokhagymát, a répákat, a karalábét, és kevergetve süsd egy-két percig. Sózd, borsozd, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és főzd a zöldségeket 20 percig. Evőkanállal szaggasd a grízgaluskát a levesbe, és főzd körülbelül 15 percig. Ekkor egyet vegyél ki, vágd ketté. Ha homogén, húzd le a tűzről, és tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel.

Blog.hu ajánló