Tavaszi zöldségleves grízgaluskával: egytálételnek is isteni
A jó kis tavaszi zöldségleves igazi vitaminbomba. Grízgaluskával még csábítóbb.

Tavaszi zöldségleves grízgaluskával: egytálételnek is isteni
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Házias, zamatos leves, melynek a hozzávalói egész évben a rendelkezésünkre állnak, mégis tavasszal, zsenge zöldségekből a legfinomabb. A szokásos tészták helyett főzd grízgombóccal. Ahhoz, hogy a levesbetét tökéletes legyen, pihentesd legalább fél órán át.

Zöldségleves grízgaluskával recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 szál közepes sárgarépa
  • 2 szál közepes fehérrépa
  • 3 szál újhagyma
  • 2 db leveskocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 db karalábé
  • bors
  • olaj

Galuskához

  • 6 evőkanál gríz
  • 2 db tojás
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Először a grízgaluskát keverd le. A tojásokat villával verd habosra, rakd hozzá a sót, a szódabikarbónát, és annyi grízt, hogy tejfölszerű masszát kapj. Lefedve pihentesd legalább 30 percig.
 

A répákat pucold meg, mosd meg, és vágd karikákra vagy vékony hasábokra. Önts kevés olajat egy lábosba, rakd bele az aprított újhagymát, a fokhagymát, a répákat, a karalábét, és kevergetve süsd egy-két percig. Sózd, borsozd, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és főzd a zöldségeket 20 percig. Evőkanállal szaggasd a grízgaluskát a levesbe, és főzd körülbelül 15 percig. Ekkor egyet vegyél ki, vágd ketté. Ha homogén, húzd le a tűzről, és tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük