Tavaszi zöldségleves grízgaluskával: egytálételnek is isteni
A jó kis tavaszi zöldségleves igazi vitaminbomba. Grízgaluskával még csábítóbb.
Házias, zamatos leves, melynek a hozzávalói egész évben a rendelkezésünkre állnak, mégis tavasszal, zsenge zöldségekből a legfinomabb. A szokásos tészták helyett főzd grízgombóccal. Ahhoz, hogy a levesbetét tökéletes legyen, pihentesd legalább fél órán át.
Zöldségleves grízgaluskával recept
Hozzávalók 4 személyre
- 3 szál sárgarépa közepes
- 2 szál fehérrépa közepes
- 3 szál újhagyma
- 2 db leveskocka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 0.5 db karalábé
- só
- bors
- olaj
Galuskához
- 6 evőkanál gríz
- 2 db tojás
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- só
Elkészítés:
Először a grízgaluskát keverd le. A tojásokat villával verd habosra, rakd hozzá a sót, a szódabikarbónát, és annyi grízt, hogy tejfölszerű masszát kapj. Lefedve pihentesd legalább 30 percig.
A répákat pucold meg, mosd meg, és vágd karikákra vagy vékony hasábokra. Önts kevés olajat egy lábosba, rakd bele az aprított újhagymát, a fokhagymát, a répákat, a karalábét, és kevergetve süsd egy-két percig. Sózd, borsozd, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és főzd a zöldségeket 20 percig. Evőkanállal szaggasd a grízgaluskát a levesbe, és főzd körülbelül 15 percig. Ekkor egyet vegyél ki, vágd ketté. Ha homogén, húzd le a tűzről, és tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció