Egyszerű zöldségleves grízgaluskával
A könnyű nyári zöldséglevest a tökéletes állagú grízgaluska még finomabbá, tartalmasabbá teszi.
A zöldségleves grízgaluskával munkanapokon is bevethető, mert könnyen elkészíthető, ráadásul tele van vitaminnal. Minél többféle zöldséget teszel bele, annál ízletesebb lesz. A daragaluskád pedig nem fog szétesni, és nem lesz túl kemény.
Zöldségleves grízgaluskával
Hozzávalók 4 személyre
- 4 krumpli
- 3 szál sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 bögre borsó
- 1 vöröshagyma
- 0.5 csokor petrezselyemlevél
- ételízesítő
- só
Grízgaluskához
- 4-5 evőkanál gríz
- 1 tojás
- 0.5 mokkáskanál só
Elkészítés:
Először keverd be a grízgaluskát. Egy tojást verj fel villával, adj hozzá kevés sót, majd fokozatosan adagold hozzá a búzadarát. Ennek mennyisége a tojás méretétől és a búzadara minőségétől is függ. A lényeg, hogy krémtúró állagú masszát kell kapni. Ügyelj, hogy ne legyen túl kemény. Takard le, és fél óráig pihentesd.
Kevés olajon párold meg az aprított hagymát. Add hozzá a megmosott, tetszőleges formájúra vágott krumplit és a répát, majd párold egy-két percig. Öntsd fel körülbelül másfél liter vízzel, sózd meg, és dobj hozzá ételízesítőt. Kis lángon főzd körülbelül 20 percig. Amikor a zöldségek nagyjából megpuhulnak, rakd hozzá a borsót, kanál segítségével szaggasd a levesbe a galuskákat. Főzd még 10-15 percig. Ekkor vágj szét egyet, és ha az homogén, leveheted a zöldséglevest a tűzről.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció