Egyszerű zöldségleves grízgaluskával
Így nem lesz kemény a levesbetét
A könnyű nyári zöldséglevest a tökéletes állagú grízgaluska még finomabbá, tartalmasabbá teszi.

Egyszerű zöldségleves grízgaluskával
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

beauty and style

Bevált tippek gyakori nyári bőrproblémák ellen: gyors segítség hámlásra, pigmentfoltokra, napégésre »

A body a nyári szezon uralkodó darabja: árakkal mutatjuk a legnépszerűbb darabokat »

Mindig csodás szőke frizura sárgulás nélkül: így őrizhető meg a haj hamvassága »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldségleves grízgaluskával munkanapokon is bevethető, mert könnyen elkészíthető, ráadásul tele van vitaminnal. Minél többféle zöldséget teszel bele, annál ízletesebb lesz. A daragaluskád pedig nem fog szétesni, és nem lesz túl kemény.

Zöldségleves grízgaluskával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 krumpli
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 bögre borsó
  • 1 vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyemlevél
  • ételízesítő

Grízgaluskához

  • 4-5 evőkanál gríz
  • 1 tojás
  • fél mokkáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

Először keverd be a grízgaluskát. Egy tojást verj fel villával, adj hozzá kevés sót, majd fokozatosan adagold hozzá a búzadarát. Ennek mennyisége a tojás méretétől és a búzadara minőségétől is függ. A lényeg, hogy krémtúró állagú masszát kell kapni. Ügyelj, hogy ne legyen túl kemény. Takard le, és fél óráig pihentesd.

Kevés olajon párold meg az aprított hagymát. Add hozzá a megmosott, tetszőleges formájúra vágott krumplit és a répát, majd párold egy-két percig. Öntsd fel körülbelül másfél liter vízzel, sózd meg, és dobj hozzá ételízesítőt. Kis lángon főzd körülbelül 20 percig. Amikor a zöldségek nagyjából megpuhulnak, rakd hozzá a borsót, kanál segítségével szaggasd a levesbe a galuskákat. Főzd még 10-15 percig. Ekkor vágj szét egyet, és ha az homogén, leveheted a zöldséglevest a tűzről.

Ezt is szeretjük