Ropogós, házi zöldségkrokett tepsiben sütve - Szuper tavaszi köret
Ebből nyugodtan csemegézhetsz: a zöldségkrokett sokkal kalóriaszegényebb, mint a csak krumplis változat.
Íme, a fantasztikus újítás: ebben a krokettben egyáltalán nincs krumpli. Tele van viszont vitaminban gazdag zöldséggel. Jóval kevesebb szénhidrátot tartalmaz, és kis változtatással, esetleg paleo liszttel, zabpehellyel még diétásabbá teheted.

Zöldségkrokett recept
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej karfiol közepes
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 db sárgarépa
- 3 evőkanál zabliszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kávéskanál só
- 1 késhegynyi szerecsendió
- bors
Elkészítés:
A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és sós vízben főzd meg hét perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A répát pucold meg, darabold fel, majd főzd puhára. Törd össze a zöldségeket villával, majd keverd össze a tojással, a reszelt sajttal, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával és aprított petrezselyemmel. Adj hozzá annyi zablisztet, hogy jól gyúrható legyen.
Formázz a masszából kroketteket, és forgasd meg a zsemlemorzsában. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára 20 perc alatt.
