Krémes zöldségkrokett ropogós bundában - Egészséges és isteni köret

Senki nem fog panaszkodni, ha legközelebb a krokettet finom és egészséges zöldségekből készíted.

Krémes zöldségkrokett ropogós bundában - Egészséges és isteni köret
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tavaszi megújulás jegyében a kedvenc köreteden is változtathatsz. A zöldségkrokett olyan ízletes, hogy nemcsak húsok mellé eszed majd szívesen, hanem önmagában is. 

A masszába kerülhet még borsó, kelbimbó és karfiol is, a parmezánt pedig helyettesítheted krémsajttal. Ha még diétásabban készítenéd, süsd meg tepsiben. Bármilyen ebédet feldobhatsz a könnyen összeállítható zöldséges körettel.

Zöldségkrokett

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 2 sárgarépa
  • 8 dkg parmezán
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés ideje: 35 perc

A sárgarépát pucold meg, a brokkolit szedd rózsáira, és rakd a zöldségeket forrásban lévő vízbe. Főzd roppanósra körülbelül hét perc alatt. Csepegtesd le, és tedd turmixgépbe, majd pürésítsd. Keverd hozzá a tojást, a parmezánt, az aprított petrezselymet, és sózd, borsozd ízlés szerint. Ha szükséges, rakj még hozzá kevés zsemlemorzsát, hogy összeálljon.

A masszából formázz tetszőleges nagyságú kroketteket. Forgasd meg a zsemlemorzsában, és forró olajban minden oldalát süsd aranybarnára körülbelül nyolc perc alatt. Óvatosan szedd ki, majd papírtörlőn csepegtesd le.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük