Sűrű, tejszínes zöldségkrémleves: laktat, eltelít, mégsem hizlal
Minél többféle zöldséget teszel ebbe a krémlevesbe, annál ízletesebb és színesebb lesz.

Sűrű, tejszínes zöldségkrémleves: laktat, eltelít, mégsem hizlal
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezekből a zöldségekből külön-külön is fantasztikus krémleveseket készíthetsz. Ha pedig mindent egy fazékba teszel, ízekben gazdag, laktató fogást kapsz. A tetejére reszelhetsz akár sajtot is, megszórhatod levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockákkal.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 3 rózsa karfiol
  • 2 dl tejszín
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 szál zöldhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 0.5 db zeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg és aprítsd fel. A krumplit, a répákat, a karfiolt és a zellert tisztítsd meg, és vágd nagyjából azonos darabokra. A hagymát párold üvegesre kevés olajon, rakd rá a zöldségeket, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és közepes lángon főzd körülbelül 15-20 percig.
 

Csak a vége felé rakd a levesbe a petrezselymet és az ételízesítőt. Amikor már minden puha, húzd le a tűzről, és pürésítsd botmixerrel az egészet. Öntsd hozzá a tejszínt, várd meg, míg rottyan egyet, és már tálalhatod is.

Blog.hu ajánló