Sűrű, tejszínes zöldségkrémleves: laktat, eltelít, mégsem hizlal

Minél többféle zöldséget teszel ebbe a krémlevesbe, annál ízletesebb és színesebb lesz.

Sűrű, tejszínes zöldségkrémleves: laktat, eltelít, mégsem hizlal
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezekből a zöldségekből külön-külön is fantasztikus krémleveseket készíthetsz. Ha pedig mindent egy fazékba teszel, ízekben gazdag, laktató fogást kapsz. A tetejére reszelhetsz akár sajtot is, megszórhatod levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockákkal.

Zöldségkrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 3 rózsa karfiol
  • 2 dl tejszín
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 szál zöldhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 0.5 db zeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg és aprítsd fel. A krumplit, a répákat, a karfiolt és a zellert tisztítsd meg, és vágd nagyjából azonos darabokra. A hagymát párold üvegesre kevés olajon, rakd rá a zöldségeket, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és közepes lángon főzd körülbelül 15-20 percig.
 

Csak a vége felé rakd a levesbe a petrezselymet és az ételízesítőt. Amikor már minden puha, húzd le a tűzről, és pürésítsd botmixerrel az egészet. Öntsd hozzá a tejszínt, várd meg, míg rottyan egyet, és már tálalhatod is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük