Kalóriaszegény töltött hagyma zöldségekkel: ez kerüljön a darabok belsejébe

A zöldségekkel és bulgurral töltött hagyma akár vegán formában is készülhet.

Töltött hagyma zöldségekkel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

zöldségekkel töltött hagyma tökéletes választás ünnepi alkalmakra előételként, vagy egy könnyű ebéd gyanánt salátával. A húsmentes fogást könnyen elkészítheted vegán módon is, ha növényi fetát morzsolsz a tetejére. A bulgur mellé ízlés szerinti zöldségeket tehetsz: ereszd nyugodtan szabadon a fantáziád!

Zöldségekkel töltött hagyma

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 15 dkg feta
  • 10 dkg mogyoró
  • 8 db olajos szárított paradicsom
  • 6 nagy hagyma
  • 2 bögre alaplé
  • 1 bögre bulgur
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál friss petrezselyem
  • 1 evőkanál friss menta
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 1 marék mazsola (elmaradhat)
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A még pucolatlan hagyma tetejét egy centiméter magasságban vágd le. A darabokat csavard alufóliába, és 180 fokon süsd egy órát. Hagyd kihűlni, és húzd le a háját.

A mogyorókat egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben. Told a sütő legalsó polcára, és így süsd öt percig, amíg barnulni kezd, és leválik a héja.

A alaplevet forrald fel. Tedd bele a bulgurt, és főzd 6-8 percig. Húzd le a tűzről, és hagyd lefedve, amíg az összes levet magába szívja. Közben a mogyorót tisztítsd meg.

A mogyorót, a szárított paradicsomot, a paprikát, a petrezselymet, a mentát és a feta felét aprítsd fel. Keverd őket el egy tálban, és forgasd hozzájuk a kihűlt bulgurt. Ha szereted a mazsolát, ezt is keverd hozzá. Szórd meg chilipehellyel, sóval, frissen őrölt borssal. A sült hagymák belsejét óvatosan vágd ki úgy, hogy két réteg héj maradjon egyben. A kivágott részeket aprítsd fel, és keverd a bulgurhoz. Óvatosan öntsd vissza a keveréket a hagymákba. A tetejét szórd meg a kimaradt fetával, és told vissza a sütőbe 15 percre.

Isteni, duplán sajtos töltött gomba: krémfehér sajt kerül a kalapokba

Ha egy könnyű, mégis ízekben gazdag fogásra vágysz, a töltött gomba tökéletes választás, főleg ez a duplán sajtos verzió!

Elolvasom

Kép: Leonard Kaisser / Getty Images

Ezt is szeretjük