
5 könnyű nyári rakottas
Ha nincs sok időd pepecselni az ebéddel vagy vacsorával, akkor válassz a következő receptek közül. Nem csak finomak, de egészségesek is.

Jó, ha van a tarsolyodban néhány ezekhez hasonló, könnyedén összedobható recept, mivel sokszor nincs idő a kacifántos ételekre. Csak fogod a hozzávalókat, bedobálod a jénaiba, és már mehetnek is sülni, te pedig a magad dolgára.
Nyáron úgyis jólesnek a könnyebb fogások, hát még úgy, ha nem töltöttél előtte órákat a konyhában.
Rakott brokkoli virslivel
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 50 dkg burgonya
- 3-4 pár virsli
- 2-3 főtt tojás
- sajt
- tejföl
A krumplit főzd meg héjában, a brokkolit és virslit elég csak félig megfőzni. Egy kiolajozott tepsi vagy jénai aljára rakd le a krumplikarikákat, sózd meg. Erre jöhet a tojásréteg, aztán a virsli, majd pedig a brokkoli.
Sózd meg, tegyél rá tejfölt, majd alufóliával takard le. Körülbelül 15 percig párold a sütőben, majd a fólia helyett takard be reszelt sajttal, és told vissza a sütőbe, ameddig a sajt megpirul.
Rakott cukkini
Hozzávalók:
- 4 zsenge cukkini
- 1 csokor petrezselyem
- 2 tojás
- 20 dkg mozzarella
- 10 dkg ementáli
- 3 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál szárított kakukkfű
- 4 gerezd fokhagyma
- vaj
- só
- bors
- szerecsendió
- olívaolaj
Karikázd fel a cukkinit. Kevés olívaolajban a felaprított petrezselyemmel és a kakukkfűvel együtt pirítsd meg. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és párold még 2 percig. Szűrd le. Verd fel a tojásokat, add hozzá a lisztet, a reszelt ementáli felét, a tejet és a tejszínt. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. A kivajazott jénaiba rétegezd a cukkiniszeleteket és a felszeletelt mozzarellát. Öntsd nyakon a tojásos keverékkel, a tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal. Amikor a sajt megpirul, akkor kész is van.
Csőben sült karfiol
Hozzávalók:
- 1 karfiol
- 3 tojás
- 2 dl tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- só
A rózsáira szedett karfiolt főzd meg sós vízben. Ameddig fő, a felvert tojásokat keverd össze a tejföllel, reszelt sajttal, vajjal. Egy jénait vajazz ki, rakd bele a karfiolt, és öntsd rá a szószt. A tetejére is reszelhetsz sajtot. 180 fokon körülbelül 15 perc elegendő.
Sonkás-cukkinis rakott tészta
Hozzávalók:
- 50-60 dkg cukkini
- 25 dkg tészta
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- 15-20 dkg gépsonka
- 10 dkg sajt
- só
- bors
- 5 dkg vaj
A tésztát sós vízben főzd ki. A cukkinit vajon, sóval, borssal párold pár percig. A tojást keverd ki a tejföllel, sózd, borsozd. Egy kivajazott jénaiba tedd bele a tészta felét. Erre a cukkinit, majd rá a tészta másik felét. Öntsd le az egészet a tojásos tejföllel. Ezt szórd meg a felcsíkozott sonkával, majd a reszelt sajttal. Először lefedve, majd anélkül süsd, hogy a sajt szépen megpiruljon.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Rakott ananász
Hozzávalók:
- 3-4 konzerv ananász
- 4 dl tejföl
- 20 dkg trappista
- 20-30 dkg sonka
- zsemlemorzsa
- szerecsendió
A lereszelt sajtot keverd össze a tejföllel és a szerecsendióval. Egy kivajazott jénaiba fektess le egy réteg ananászt, rá egy réteg morzsát, rá egy réteg sonkát, majd ezt vakold be a tejfölös keverékkel, és ezt folytasd, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Süsd addig, amíg kis színt nem kap a teteje.
OLVASD EL EZT IS!

- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje

- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept

- egytálétel
- rakott zöldség