Sokszínű zöldséges tészta paradicsommal, brokkolival: teljes kiőrlésűből is készülhet

Ha létezik egészséges tésztaétel, ez a teljes kiőrlésű, zöldséges változat biztos, hogy az.

Zöldséges teljes kiőrlésű tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tészta mumus sokaknak, de ha teljes kiőrlésű terméket vásárolsz, és zöldségekkel kevered el, egészséges és laktató vacsorát tehetsz az asztalra. Ebbe a receptbe cukkini, brokkoli és koktélparadicsom kerül, de jól működik kaliforniai paprikával, gombával és sárgarépával is.

Zöldséges teljes kiőrlésű tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg teljes kiőrlésű fusilli
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cukkini
  • 1 ujjnyi reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bazsalikomlevelek a tálaláshoz

A szószhoz:

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 teáskanál édes chiliszósz
  • 1.5 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 0.5 dl a tészta főzővizéből
  • 0.5 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket készítsd elő: a brokkolit szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. A cukkinit és a paradicsomot szeleteld fel.

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, a főzővizéből egy keveset tegyél félre.

Amíg a tészta fő, egy serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg a reszelt gyömbért és a szintén lereszelt fokhagymát. Add hozzá a zöldségeket, és lefedve, kis lángon, 5-7 perc alatt párold őket puhára, majd keverd el a kifőtt tésztával.

A tészta főzővizéből fél decit mérj ki egy tálkába. Keverd hozzá a szósz többi hozzávalóját, és forgasd össze a zöldséges tésztával. Főzd egy percig, amíg besűrűsödik. Díszítsd friss bazsalikommal.

 

Ropogós káposztás rétes: jó borsosan az igazi

A gusztusos káposztás rétes házi tésztával készül. Szuper harapnivaló és köretként is kínálható, sültek mellé remekül illik.

Elolvasom

Kép: Anna_Shepulova / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük