Fűszeres, zöldséges sertésragu: az anyukád sem főz jobbat
A zöldséges sertésragu kiadós, így jól jön, ha egyszerre sok vendéget kell jóllakatnod.

Fűszeres, zöldséges sertésragu: az anyukád sem főz jobbat
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szaftos sertésragut kedvedre tunkolhatod, és akár bográcsban is elkészítheted. Bármilyen zöldséggel gazdagíthatod, jól illik hozzá a cukkini, a padlizsán és a sárgarépa is. Nem baj, ha főzés közben a zöldség szétesik, még sűrűbb lesz. Kínáld friss kenyérrel, esetleg pitával, és az erős paprikáról se feledkezz meg! 

Zöldséges sertésragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb vagy sertéstarja
  • 50 dkg krumpli
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott húst vágd körülbelül két centis kockákra. A vöröshagymát tisztítsd meg, aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a húst, és süsd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg pirospaprikával, rozmaringgal, és öntsd fel kevés vízzel. Fedő alatt főzd egy órán át, közben rakd hozzá a darabokra vágott paprikát és paradicsomot.  
 

Amikor a hús már félig puha, tedd hozzá a megtisztított, felkockázott krumplit, fokozatosan öntsd hozzá a vörösbort, és főzz mindent puhára. Közben kóstolgasd, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert, és rakj hozzá vizet. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.   

 

Ezt is szeretjük