Fűszeres, zöldséges sertésragu: az anyukád sem főz jobbat
A zöldséges sertésragu kiadós, így jól jön, ha egyszerre sok vendéget kell jóllakatnod.

Fűszeres, zöldséges sertésragu: az anyukád sem főz jobbat
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Feszessé és nagyon puhává teszi a bőrt: olcsó, házi testradír, amihez nem kell semmi különleges »

Ilyen nőies a félhosszú haj az esküvőn: 13 inspiráló frizurát mutatunk »

Olvad a zsír, feszesedik a test: szuperintenzív, 10 perces edzés, ha tényleg nincs időd többre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szaftos sertésragut kedvedre tunkolhatod, és akár bográcsban is elkészítheted. Bármilyen zöldséggel gazdagíthatod, jól illik hozzá a cukkini, a padlizsán és a sárgarépa is. Nem baj, ha főzés közben a zöldség szétesik, még sűrűbb lesz. Kínáld friss kenyérrel, esetleg pitával, és az erős paprikáról se feledkezz meg! 

Zöldséges sertésragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb vagy sertéstarja
  • 50 dkg krumpli
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott húst vágd körülbelül két centis kockákra. A vöröshagymát tisztítsd meg, aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a húst, és süsd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg pirospaprikával, rozmaringgal, és öntsd fel kevés vízzel. Fedő alatt főzd egy órán át, közben rakd hozzá a darabokra vágott paprikát és paradicsomot.  
 

Amikor a hús már félig puha, tedd hozzá a megtisztított, felkockázott krumplit, fokozatosan öntsd hozzá a vörösbort, és főzz mindent puhára. Közben kóstolgasd, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert, és rakj hozzá vizet. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.   

 

Ezt is szeretjük