Fűszeres, zöldséges sertésragu: az anyukád sem főz jobbat
A zöldséges sertésragu kiadós, így jól jön, ha egyszerre sok vendéget kell jóllakatnod.
A szaftos sertésragut kedvedre tunkolhatod, és akár bográcsban is elkészítheted. Bármilyen zöldséggel gazdagíthatod, jól illik hozzá a cukkini, a padlizsán és a sárgarépa is. Nem baj, ha főzés közben a zöldség szétesik, még sűrűbb lesz. Kínáld friss kenyérrel, esetleg pitával, és az erős paprikáról se feledkezz meg!

Zöldséges sertésragu
Hozzávalók
- 50 dkg sertéscomb vagy sertéstarja
- 50 dkg krumpli
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 2 dl száraz vörösbor
- 2 teáskanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A megmosott húst vágd körülbelül két centis kockákra. A vöröshagymát tisztítsd meg, aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a húst, és süsd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg pirospaprikával, rozmaringgal, és öntsd fel kevés vízzel. Fedő alatt főzd egy órán át, közben rakd hozzá a darabokra vágott paprikát és paradicsomot.
Amikor a hús már félig puha, tedd hozzá a megtisztított, felkockázott krumplit, fokozatosan öntsd hozzá a vörösbort, és főzz mindent puhára. Közben kóstolgasd, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert, és rakj hozzá vizet. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.
