Fantasztikusan omlós, zöldséges sertéshús: ez a titka, hogy puha legyen
Csak vagdosd be a pácolt sertéshúst, és rakd meg mindenféle finom zöldséggel!

zoldseges-sertessult
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcfiatalítás szike nélkül: mintha retusálná a bőrt a lézeres arckezelés »

A kockás szoknya a szezon nagybetűs kedvence: bitang jól variálható, és mindig stílusos »

Ashley Benson új bob frizurája hozza az ősz hangulatát: érdemes lemásolni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sertéshúst is bevagdoshatod úgy, mint a krumplit, a Hasselback módszertől csak még csábítóbb lesz a főfogás. A mélyedésekbe és a hús mellé is pakolhatsz bőven zöldségeket. Tökéletes megoldás akkor is, ha sokan ülitek körbe az asztalt. Pácold sokáig, és locsolgasd, akkor nem lesz száraz a hús. 

Zöldséges sertéshús

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 40 dkg zöldbab
  • 10 dkg olivabogyó
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál bors
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál oregánó
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst öblítsd le, majd itasd le róla a nedvességet, és vagdosd be lehetőleg jó mélyen. Keverd össze az olajat, a zúzott fokhagymát, a borsot, a zöldfűszereket. Sózd be jól, majd dörzsöld bele a fűszeres keveréket. Pihentesd legalább négy órán keresztül, még jobb, ha egy egész éjszakán át pácolod. 

Sütés előtt a zöldségeket mosd meg, amit kell, vágj fel. Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, tedd bele a húst, a mélyedésekbe rakd az olívabogyót és a paradicsomot. Szórd meg petrezselyemmel, locsold rá a maradék páclét és kevés vizet, köré pedig rendezd a zöldbabot. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg másfél óra alatt.  

A sertés legkülönfélébb részéből készíthetsz izgalmas ételeket. A bakonyi sertésborda remek hétvégi főfogás lehet. 

Ezt is szeretjük