Isteni zöldséges lasagne nyúlós sajttal: ebből senkinek nem hiányzik a hús
A zöldséges, sajtos lasagne laktató, tartalmas, mégsem a megszokott, a lágy szósz pedig különösen vonzó.

brokkolis-lasagne
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Javítja a bőr textúráját és segít megszabadulni a felesleges zsírtól: erre jó a velashape kezelés »

Stílusos és kényelmes pulcsik az otthon töltött napokra: online is beszerezheted őket »

Eltünteti a sötét karikákat és élénkebbé teszi a bőrt: házi maszk karikás szemekre 2 hozzávalóból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lasagne nem csak darált hússal fantasztikus, különböző zöldségekkel is elkészítheted. A rétegek közé jól megy a most is könnyen beszerezhető, rendkívül egészséges brokkoli, továbbá a zöldbab, ami akár mirelit is lehet. Paradicsomszósszal, besamellel és nyúlós, vastag sajtréteggel csodás harmóniában vannak. A tetejére választhatsz karakteresebb sajtot is. 

Zöldséges, sajtos lasagne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 doboz lasagne tészta
  • 40 dkg hámozott paradicsom konzerv
  • 20 dkg zöldbab
  • 1 fej brokkoli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem

A besamelhez

  • 5 dl tej
  • 2 db tojássárga
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • őrölt szerecsendió

A tetejére

  • 15 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomos szószhoz a vöröshagymát aprítsd fel, fonnyaszd meg kevés olajon, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit, majd mehet hozzá a konzervparadicsom. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, petrezselyemmel, és főzd 15 percig. A zöldbabot darabold fel, és forrástól számítva főzd 10 percig, majd szűrd le és csepegtesd le. A brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg, és rakd forrásban lévő vízbe, majd főzd öt-hét perc alatt roppanósra.


A besamelmártáshoz hevítsd fel a vajat, szórd hozzá a lisztet, és kevergesd, amíg elkezd pirulni. Öntsd fel a tejjel, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Gyakran megkavarva főzd addig, amíg besűrűsödik. Húzd félre, ha kicsit hűl, egyesével keverd bele a tojássárgákat. 


Egy tűzálló tál aljára kanalazz a paradicsomszószból, majd rétegezd a tésztát és a zöldségeket. Középre és a tetejére mehet a besamelből. Arra figyelj, hogy az utolsó réteg tészta legyen, arra pedig egyengesd a maradék besamelt, végül szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt.
A brokkoli pennével és kéksajtos mártással is extra finomság, ráadásul gyorsan elkészül. 

Ezt is szeretjük