Zöldséges rizses hús jó szaftosan: a nagy kedvenc így még finomabb
Ez a színpompás rizses hús a sok tavaszi zöldségtől lesz étvágygerjesztő, a csirkétől pedig laktató.

- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- A természet ihletet ad (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Ízlés szerint bárhogy variálhatod a zöldséges rizses húst: süss bele olyan zöldségeket, amilyeneket csak megkívánsz. A rizs sokkal finomabb, ha nem egyszerűen sós vízben, hanem hús- vagy zöldségalaplében főzöd meg. A csirkét elkészítés előtt érdemes egy órát befűszerezve a hűtőben pihentetni, hogy az ízek kellően átjárják.
Zöldséges rizses hús receptje
Hozzávalók
- 50 dkg filézett csirkemell
- 25 dkg rizs
- 10 dkg zöldborsó
- 6 dl alaplé
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 db kis cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 0.5 fej brokkoli
- só
- bors
- olívaolaj
- napraforgóolaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágd kockákra. Sózd, borsozd, forgasd meg kevés olívaolajban, és tedd a hűtőbe egy órára. A rizst egy evőkanál olajon futtasd meg, majd öntsd fel alaplével, és kis lángon főzd puhára. Ha szükséges, a végén szűrd le. A hagymát pucold meg és aprítsd fel, a paprikát vágd szeletekre, a cukkinit karikákra, a brokkolit szedd rózsáira.
A bepácolódott csirkekockákat olajon süsd át. Szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre. A zöldségeket szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, majd a hagymával együtt ugyanabban a tepsiben, szükség szerint még egy kis olaj hozzáadásával süsd meg. A végén tedd hozzá a csirkét, együtt pirítsd néhány percig, öntsd össze a keveréket a rizzsel, és süsd össze.
Kolbásszal is feldobhatod a zöldséges rizst.
Még több recept