Zöldséges rizses hús jó szaftosan: a nagy kedvenc így még finomabb
Ez a színpompás rizses hús a sok tavaszi zöldségtől lesz étvágygerjesztő, a csirkétől pedig laktató.

zoldseges rizses hus
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ízlés szerint bárhogy variálhatod a zöldséges rizses húst: süss bele olyan zöldségeket, amilyeneket csak megkívánsz. A rizs sokkal finomabb, ha nem egyszerűen sós vízben, hanem hús- vagy zöldségalaplében főzöd meg. A csirkét elkészítés előtt érdemes egy órát befűszerezve a hűtőben pihentetni, hogy az ízek kellően átjárják.

Zöldséges rizses hús receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 25 dkg rizs
  • 10 dkg zöldborsó
  • 6 dl alaplé
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 db kis cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 fej brokkoli
  • bors
  • olívaolaj
  • napraforgóolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kockákra. Sózd, borsozd, forgasd meg kevés olívaolajban, és tedd a hűtőbe egy órára. A rizst egy evőkanál olajon futtasd meg, majd öntsd fel alaplével, és kis lángon főzd puhára. Ha szükséges, a végén szűrd le. A hagymát pucold meg és aprítsd fel, a paprikát vágd szeletekre, a cukkinit karikákra, a brokkolit szedd rózsáira.

A bepácolódott csirkekockákat olajon süsd át. Szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre. A zöldségeket szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, majd a hagymával együtt ugyanabban a tepsiben, szükség szerint még egy kis olaj hozzáadásával süsd meg. A végén tedd hozzá a csirkét, együtt pirítsd néhány percig, öntsd össze a keveréket a rizzsel, és süsd össze.
Kolbásszal is feldobhatod a zöldséges rizst.

Ezt is szeretjük