Omlós, sajtos-zöldséges pite rácsozva, ha valami újat is kipróbálnál
Ha az édeset már unod, a sós linzertésztának is adj esélyt!

racsos-zoldseges-pite
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

A legszebb magas sarkú cipők tavaszra: nem lehet tovább fokozni a nőiességüket »

3 egyszerű tornagyakorlat alhasi zsírpárnák ellen: már 7 nap után érezhető a változás »

Friss, ragyogó arcbőr, futás után: 5 tuti arcápolási tipp, ha szabad levegőn sportolsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sós pitékért az angolok és a franciák is odavannak. Ha megkóstolod, te is biztosan szeretni fogod. Gyorsan dolgozd össze a tésztát, hogy a vaj ne melegedjen meg, különben nem lesz nagyon omlós. Rácsozva még mutatósabb. Bármilyen zöldséggel feldobhatod, és a sajttal se spórolj.

Sajtos-zöldséges rácsos pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 5 evőkanál víz
  • 1 teáskanál só

A töltelékhez

  • 15 dkg krémsajt
  • 15 dkg paradicsom
  • 10 dkg olivabogyó
  • 10 dkg sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom

Tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet  szitáld egy tálba, és dobd hozzá a sót. Rakd hozzá a felkockázott hideg vajat, majd morzsold össze. Amikor már jó morzsalékos, kanalanként add hozzá a vizet. Lehet, hogy nem lesz szükséged az összesre. Gyúrd össze, ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Vedd ketté kétharmad-egyharmad arányban, majd csomagold folpack fóliába, és tedd a hűtőbe 30 percre.

Pihentetés után lisztezett felületen nyújtsd ki a nagyobb tésztát, majd helyezd egy vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába úgy, hogy a szélét is befedje. Szurkáld meg több helyen. A krémsajtot keverd össze a tejföllel, a zúzott fokhagymával, és kend meg vele a tésztát. Rakd rá a megmosott, feldarabolt paradicsomot, az olívabogyót, szórd meg reszelt sajttal és bazsalikommal. A maradék tésztát is nyújtsd ki, vágd fel, és rácsozd be vele a tésztát. A tetejét kend meg felvert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.

Ha egyszer megkóstolod a sós pitét, biztos, hogy nem elégszel meg egyféle változattal. A kéksajtos, körtés, diós is fantasztikus!

Ezt is szeretjük