Zöldséges quiche párizsi recept szerint - Az egyik legfinomabb francia sós süti
Ami az olaszoknak a pizza, az a franciáknak a quiche. A népszerű sós pitére halmozz minél több idényzöldséget.

zoldseges-quiche-recept
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Ráncos a bőre, de ő az öregség ellentéte: a 71 éves Colleen Heidemann minden ízében nő »

Lágy, krémes arctisztítók, melyek nem szárítják az érzékeny bőrt: hidratáló összetevőkkel »

Nem is gondolnád, mire használható még a narancs héja: a divatvilág megmutatta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A quiche nem más, mint az omlós pitetészta és a jól megpakolt tejszínes rántotta keveréke. A franciák rajonganak érte, nagyon gyakran kerül náluk az asztalra. Sőt, szinte minden boltban és pékségekben árulják. 

A tojásos töltelék a tejszíntől lesz igazán selymes. Dúsíthatod még baconnel, brokkolival, gombával. Fontos, hogy tésztát minél gyorsabban állítsd össze. Ha van vasserpenyőd, abban készítsd el. 

Zöldséges quiche

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 tojássárga
  • 1 teáskanál só
  • 6 cl hideg víz

A tojásos töltelékhez

  • 20 dkg zöldbab
  • 10 dkg sajt
  • 6 koktélparadicsom
  • 3 tojás
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 póréhagyma
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés ideje: 50 perc, pihentetés: 1 óra

Elkészítés menete:

Szitáld egy tálba a lisztet, rakd hozzá a sót, a tojássárgát, a felkockázott vajat és a hideg vizet. Az egészet jól gyúrd össze. Nem lesz vele sok dolgod, mert villámgyorsan összeáll a tészta. Takard le, és tedd egy órára a hűtőbe. 

Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra. Rendezd egy vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába, és 190 fokon süsd elő 15 perc alatt.

Közben a  tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a tejszínt, ízlés szerint sót, őrölt borsot és szerecsendiót, majd kézi habverővel keverd simára. A hagymát aprítsd fel, és egy serpenyőben süsd pirosra. Tedd hozzá a kis darabokra vágott zöldbabot, és kis lángon párold két-három percig, majd húzd le a tűzről, és forgasd a tojásos masszába. A keveréket öntsd a pitére, reszelj rá sajtot, rakd rá a paradicsomot. Helyezd vissza a sütőbe, és süsd még körülbelül 20 percig. Ha a tészta szép piros, és mindenhol jól átsült, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük