Zöldséges quiche párizsi recept szerint - Az egyik legfinomabb francia sós süti

Ami az olaszoknak a pizza, az a franciáknak a quiche. A népszerű sós pitére halmozz minél több idényzöldséget.

Zöldséges quiche párizsi recept szerint - Az egyik legfinomabb francia sós süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A quiche nem más, mint az omlós pitetészta és a jól megpakolt tejszínes rántotta keveréke. A franciák rajonganak érte, nagyon gyakran kerül náluk az asztalra. Sőt, szinte minden boltban és pékségekben árulják. 

A tojásos töltelék a tejszíntől lesz igazán selymes. Dúsíthatod még baconnel, brokkolival, gombával. Fontos, hogy tésztát minél gyorsabban állítsd össze. Ha van vasserpenyőd, abban készítsd el. 

Zöldséges quiche

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 tojássárga
  • 1 teáskanál só
  • 6 cl hideg víz

A tojásos töltelékhez

  • 20 dkg zöldbab
  • 10 dkg sajt
  • 6 koktélparadicsom
  • 3 tojás
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 póréhagyma
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés ideje: 50 perc, pihentetés: 1 óra

Elkészítés menete:

Szitáld egy tálba a lisztet, rakd hozzá a sót, a tojássárgát, a felkockázott vajat és a hideg vizet. Az egészet jól gyúrd össze. Nem lesz vele sok dolgod, mert villámgyorsan összeáll a tészta. Takard le, és tedd egy órára a hűtőbe. 

Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra. Rendezd egy vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába, és 190 fokon süsd elő 15 perc alatt.

Közben a  tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a tejszínt, ízlés szerint sót, őrölt borsot és szerecsendiót, majd kézi habverővel keverd simára. A hagymát aprítsd fel, és egy serpenyőben süsd pirosra. Tedd hozzá a kis darabokra vágott zöldbabot, és kis lángon párold két-három percig, majd húzd le a tűzről, és forgasd a tojásos masszába. A keveréket öntsd a pitére, reszelj rá sajtot, rakd rá a paradicsomot. Helyezd vissza a sütőbe, és süsd még körülbelül 20 percig. Ha a tészta szép piros, és mindenhol jól átsült, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük