Paradicsomszószos polenta-pizza sok zöldséggel: a kukoricadarától lesz ennyire finom

A mindenmentes és teljesen vegán polentapizza teljesen új értelmet ad a megszokott ételnek.

Zöldséges polentapizza receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A polenta - vagy magyarul a puliszka - a szegények eledeléből világszerte kedvelt, trendi fogássá vált, amelyet számtalan módon variálhatsz. Kukoricadarából készül, így a gluténmentes étrendbe is beilleszthető. Az alábbi pizza teljesen vegán, így reszelt sajtot sem kell rászórnod.

Zöldséges polentapizza receptje

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 20 dkg kukoricadara
  • 7.5 dl víz
  • 1.5 teáskanál
  • 1 gerezd fokhagyma

A pizzaszószhoz

  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 babérlevél
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • bors
  • olaj

A tetejére

  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 lila hagyma
  • néhány szép bazsalikomlevél
Recept idők

Elkészítés:

Először a polentaalapot készítsd el. A kukoricadarát sós vízben negyedóra alatt főzd meg, a fokhagymát a vége felé nyomd hozzá. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben, és hagyd, hogy a levegőn megszilárduljon.

Közben főzd meg a pizzaszószt. Az apóra vágott vöröshagymát kevés olajon párold meg, kanalazd hozzá a paradicsomszószt, öntsd fel egy kevés vízzel, sózd, borsozd, szórd hozzá a cukrot és a fűszereket, dobj bele babérlevelet, és tíz percig kevergetve főzd, hogy az ízek összeérjenek. Ha készen van, simítsd el a már megszilárdult polenta tetején.

A feltéthez a paradicsomokat vágd ketté, a hagymát cikkekre, a gombát szeleteld fel. A bazsalikomleveleket csak mosd meg, de hagyd egészben. Oszd el őket egyenlően a pizza tetején, majd told 230 fokra előmelegített sütőbe addig, amíg az alap átsül. Ha kivetted, hagyd tíz percig állni, és csak utána szeleteld fel.

A polenta köretként is nagyon jól működik - a sajtos, gombás puliszka laktató, húsmentes ebéd lehet.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük