Serpenyős zöldségsaláta melegen: laktató, mégsem hizlal

A tésztasalátát ezernyi variációban elkészítheted, ráadásul ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás lehet.

Serpenyős zöldségsaláta

A nehéz ünnepi fogások után különösen jólesnek a könnyed, zöldséges ételek. A színes, ízes tésztasalátával biztosan nem fogsz mellé, ráadásul friss és mirelit zöldségeket is tehetsz bele. Sőt, akár maradékokból is összedobhatod a laktató fogást. Ha nem számolgatod a kalóriákat, akár majonézzel is leöntheted. 

Zöldséges meleg tésztasaláta

Hozzávalók

  • 25 dkg tészta
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 3 db spárga
  • 1 bögre borsó
  • 1 db sárgarépa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 levél kelkáposzta
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban kezdj vizet melegíteni, majd amikor lobog, rakd bele a tésztát. Szórj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, és csepegtesd le. A zöldségeket készítsd elő, a répát, a kelt és a spárgát vágd kisebb darabokra, a koktélparadicsomot pedig felezd el. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, majd amikor elkezd színesedni, add hozzá a spárgát, a kelt, a borsót és a répát, majd párold pár percig. 

Add hozzá a tésztát, alaposan forgasd össze, sózd, borsozd ízlés szerint, szórhatsz még rá zöldfűszert, esetleg balzsamecettel is meglocsolhatod. Még melegen tálald. 
Az egyszerre savanykás és csípős csirkés, káposztás tészta villámgyors téli vacsora lehet. 

Olvastad már?

Ezt is szeretjük