Zöldséges, mascarponés tészta a sütőből - Kiadós, ízletes fogás 40 perc alatt
A hús nélkül is laktató, zöldséges, mascarponés tészta elkészítése a hétköznapokba is belefér.


- Bosszantó és fájdalmas pattanások a mellkason: ezek a leggyakoribb okai, és így szabadulhatsz meg tőlük »
- A 10 évvel ezelőtti nőies szabásokat melegíti újra a tavaszi divat: ne válj meg tőlük, ha még ott vannak a szekrényedben »
- A haját és a szemöldökét is elveszítette betegsége miatt: a bájos Amber Jane ma a legkülönlegesebb modellek egyike »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- 4 szuperegészséges húsféle, ami sokkal jobb a csirkemellnél: kevesen fogyasztják, pedig változatosan elkészíthetők
A rakott tésztát könnyen összedobhatod, és az összetevőket ezerféleképpen variálhatod. Mindig találhatsz olyan változatot, amit még nem próbáltál. A zöldséges, mascarponés rakott tésztába jól illik a brokkoli, a karfiol, de bármit tehetsz bele, amit otthon találsz. A tejszínes-mascarponés szósztól még csábítóbbá válik. Ebből az adagból mindenki legalább kétszer tud szedni.
Zöldséges, mascarponés tészta
Hozzávalók 4 darabhoz:
- 1 fej közepes brokkoli
- 1 fej közepes karfiol
- 10 dkg mascarpone
- 10 dkg sajt
- 2 db paradicsom
- 2 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- bazsalikom
- só
- bors
- vaj
Elkészítés:
A karfiolt és a brokkolit szedd rózsáira, és külön edényben főzd roppanósra bő, sós vízben körülbelül öt-hét perc alatt. Szűrd le a zöldségeket, és várd meg, míg kihűlnek. A tésztát is főzd fogkeményre, majd szűrd le, csepegtesd le, és öblítsd le hideg vízzel. A tejszínt öntsd egy lábosba, rakd bele a mascarponét, és keverd simára. Szórj hozzá sót, borsot, és add hozzá a zúzott fokhagymát.
Egy tűzálló tálat kenj ki kevés vajjal, egyengesd bele a tésztát, rakd rá a karfiolt, a brokkolit és a kisebb darabokra vágott paradicsomot, öntsd rá a mascarponés szószt, forgasd össze, majd szórd meg bazsalikommal és reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20 percig. Ha a sajt szépen megpirul, kiveheted a sütőből.
Még több recept