Kiadós zöldséges lencsesaláta: kevés pénzből készül, mégis laktató

A zöldséges lencsesaláta nem csak nagyon kiadós, hanem konzervből pillanatok alatt el is készül.

Zöldséges lencsesaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne csak újévkor egyél lencsét! A színes, zöldséges lencsesaláta télen-nyáron jólesik. Egyszerű salátaöntet való hozzá, ami nem nyomja el, inkább kihangsúlyozza az ízkavalkádot.

Zöldséges lencsesaláta

Hozzávalók 4 személyre

A salátához

  • 2 kaliforniai paprika (többféle színben)
  • 2 paradicsom
  • 1 nagy konzervlencse
  • 1 kígyóuborka
  • 0.5 csokor petrezselyem

Az öntethez

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál citromlé
  • bors
  • 1 teáskanál szárított menta (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét csepegtesd le, és tedd egy tálba. A paradicsomot, a paprikát és az uborkát aprítsd fel, és add a lencséhez. Az öntethez az olívaolajat keverd össze a citromlével, a sóval és a borssal. Ha van otthon friss vagy szárított mentád, azt is adhatsz hozzá, mert nagyon jó, frissítő zamatot ad neki. Öntsd a salátára, forgasd jól össze, szórd meg aprított petrezselyemmel, és hűtőben pihentesd legalább fél órát, hogy az ízek jól összeérjenek. 

A lencsefőzeléket is elkészítheted a szokásostól eltérően indiai módon, krumplival és spenóttal.

Fűszeres indiai lencsefőzelék, avagy dahl: spenóttal és krumplival készül

Barna helyett vörös lencse a dahl alapja, így még gyorsabban elkészül, ha pedig krumplival és spenóttal is dúsítod, még tartalmasabb lesz.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük