Kiadós zöldséges lencsesaláta: kevés pénzből készül, mégis laktató
A zöldséges lencsesaláta nem csak nagyon kiadós, hanem konzervből pillanatok alatt el is készül.
Ne csak újévkor egyél lencsét! A színes, zöldséges lencsesaláta télen-nyáron jólesik. Egyszerű salátaöntet való hozzá, ami nem nyomja el, inkább kihangsúlyozza az ízkavalkádot.
Zöldséges lencsesaláta
Hozzávalók 4 személyre
A salátához
- 2 kaliforniai paprika (többféle színben)
- 2 paradicsom
- 1 nagy konzervlencse
- 1 kígyóuborka
- 0.5 csokor petrezselyem
Az öntethez
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál citromlé
- só
- bors
- 1 teáskanál szárított menta (elhagyható)
Elkészítés:
A lencsét csepegtesd le, és tedd egy tálba. A paradicsomot, a paprikát és az uborkát aprítsd fel, és add a lencséhez. Az öntethez az olívaolajat keverd össze a citromlével, a sóval és a borssal. Ha van otthon friss vagy szárított mentád, azt is adhatsz hozzá, mert nagyon jó, frissítő zamatot ad neki. Öntsd a salátára, forgasd jól össze, szórd meg aprított petrezselyemmel, és hűtőben pihentesd legalább fél órát, hogy az ízek jól összeérjenek.
A lencsefőzeléket is elkészítheted a szokásostól eltérően indiai módon, krumplival és spenóttal.
Fűszeres indiai lencsefőzelék, avagy dahl: spenóttal és krumplival készül
Barna helyett vörös lencse a dahl alapja, így még gyorsabban elkészül, ha pedig krumplival és spenóttal is dúsítod, még tartalmasabb lesz.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció