Fantasztikusan krémes, zöldséges krumplipüré: így lesz igazán selymes
A zöldségekkel gazdagított krumplipüré bármilyen húsétel mellé passzoló, változatosan elkészíthető köret.

Ahány család, annyiféle krumplipüré: vannak, akik tejszínnel, mások tejföllel dúsítják. Sokan leöntik róla a főzővizet, némelyek megpirítják, és cukorral ízesítik. Bármelyik változat feldobható zöldségekkel, így vidám, változatos köretet tehetsz a húsok mellé az asztalra. A zöldségek főzővize tele van vitaminnal, így érdemes a krumplipürébe adagolni belőle.
Zöldséges krumplipüré receptje
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 20 dkg zöldbab
- 2 evőkanál tejföl
- 1 kávéskanál vaj
- 1 dl tej
- 0.5 fej kelkáposzta
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, vágd kockákra, és sós vízben főzd teljesen puhára. Ha kész, szűrd le.
Amíg a krumpli fő, készítsd elő a zöldségeket. A zöldbabot mosd meg, és sós vízben tedd fel főzni. Közben a kelkáposztát szedd leveleire, vágd csíkokra, öt perc múlva dobd a zöldbabhoz, és együtt főzd további két percig. Ha már puhák, szűrőlapáttal szedd ki őket a fazékból, de a vizet ne öntsd ki.
A krumplit sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, keverd hozzá a zöldségeket, a vajat, a tejfölt, a tejet és néhány evőkanálnyit a zöldségek főzővizéből. Krumplinyomóval törd össze, ha pedig még túl száraznak találod, tejföllel és vízzel hígítsd óvatosan.
Ez a krumplipüré ideális köret a sörtésztában sült csirkemellhez.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció