Ínyenc kacsaleves sok zöldséggel - Átmelegít, és nagyon finom
Ha kell egy kis változatosság, készítsd a csirke helyett kacsából a hétvégi levest. Nem bánod meg.

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kacsából különösen ízletes húslevest főzhetsz. Pakold tele jól zöldségekkel, és akkor a második fogás könnyebb, egyszerűbb is lehet. A húst egészben vagy darabokban is a fazékba rakhatod. Biró Sára receptje egyszerűen kiváló.

Zöldséges kacsaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg kacsahús
  • 4 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 szelet karalábé
  • 1 levél kelkáposzta
  • 6 szelet szárított vargánya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • lestyánlevél
  • bors
  • zellerlevél
  • fél zeller
Recept idők

Elkészítés:

A kacsát tisztítsd meg, mosd meg és darabold fel. Rakd a húst egy nagy lábosba, öntsd fel hideg vízzel, és kezdd főzni. Amikor felforr, szedd le a habot egy evőkanállal. Ízlés szerint sózd meg, és tedd hozzá a szemes borsot. Kis lángon, gyöngyözve főzd tovább.

Amikor félig puha a hús, rakd hozzá a megtisztított és félbevágott zöldségeket, majd főzd addig, amíg minden puha nem lesz. Ha kész, zárd le a lángot, és hagyd a levest néhány percig állni, utána szűrd le. Sós vízben főzd ki hozzá a tésztát. Tálaláskor megszórhatod apróra vágott petrezselyemzölddel. Forrón a zöldségekkel és a hússal tálald.

Ezt is szeretjük