Ínyenc kacsaleves sok zöldséggel - Átmelegít, és nagyon finom
Ha kell egy kis változatosság, készítsd a csirke helyett kacsából a hétvégi levest. Nem bánod meg.
Kacsából különösen ízletes húslevest főzhetsz. Pakold tele jól zöldségekkel, és akkor a második fogás könnyebb, egyszerűbb is lehet. A húst egészben vagy darabokban is a fazékba rakhatod. Biró Sára receptje egyszerűen kiváló.
Zöldséges kacsaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg kacsahús
- 4 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 1 szelet karalábé
- 1 levél kelkáposzta
- 6 szelet szárított vargánya
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- lestyánlevél
- só
- bors
- zellerlevél
- fél zeller
Elkészítés:
A kacsát tisztítsd meg, mosd meg és darabold fel. Rakd a húst egy nagy lábosba, öntsd fel hideg vízzel, és kezdd főzni. Amikor felforr, szedd le a habot egy evőkanállal. Ízlés szerint sózd meg, és tedd hozzá a szemes borsot. Kis lángon, gyöngyözve főzd tovább.
Amikor félig puha a hús, rakd hozzá a megtisztított és félbevágott zöldségeket, majd főzd addig, amíg minden puha nem lesz. Ha kész, zárd le a lángot, és hagyd a levest néhány percig állni, utána szűrd le. Sós vízben főzd ki hozzá a tésztát. Tálaláskor megszórhatod apróra vágott petrezselyemzölddel. Forrón a zöldségekkel és a hússal tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció