Ínyenc kacsaleves sok zöldséggel - Átmelegít, és nagyon finom

Ha kell egy kis változatosság, készítsd a csirke helyett kacsából a hétvégi levest. Nem bánod meg.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kacsából különösen ízletes húslevest főzhetsz. Pakold tele jól zöldségekkel, és akkor a második fogás könnyebb, egyszerűbb is lehet. A húst egészben vagy darabokban is a fazékba rakhatod. Biró Sára receptje egyszerűen kiváló.

Zöldséges kacsaleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg kacsahús
  • 4 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 szelet karalábé
  • 1 levél kelkáposzta
  • 6 szelet szárított vargánya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • lestyánlevél
  • bors
  • zellerlevél
  • fél zeller
Recept idők

Elkészítés:

A kacsát tisztítsd meg, mosd meg és darabold fel. Rakd a húst egy nagy lábosba, öntsd fel hideg vízzel, és kezdd főzni. Amikor felforr, szedd le a habot egy evőkanállal. Ízlés szerint sózd meg, és tedd hozzá a szemes borsot. Kis lángon, gyöngyözve főzd tovább.

Amikor félig puha a hús, rakd hozzá a megtisztított és félbevágott zöldségeket, majd főzd addig, amíg minden puha nem lesz. Ha kész, zárd le a lángot, és hagyd a levest néhány percig állni, utána szűrd le. Sós vízben főzd ki hozzá a tésztát. Tálaláskor megszórhatod apróra vágott petrezselyemzölddel. Forrón a zöldségekkel és a hússal tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük