Testet és lelket is melengető húsgombócleves sok zöldséggel - Így nem esik szét a gombóc
Kapkodós napok megmentője lehet a sűrű, laktató és bő fél óra alatt elkészíthető húsgombócleves.

Testet és lelket is melengető húsgombócleves sok zöldséggel - Így nem esik szét a gombóc
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ki ne ismerné a menzáról a húsgombóclevest? Ez annál sokkal finomabb! Nagy főzési tudományt nem igényel, mégis a család kedvencei közé fog tartozni. Sok zöldséggel, kellemesen fűszerezve mindenki örömmel kanalazgatja. Ha diétásabban szeretnéd készíteni, csirke-vagy pulykahúst használj, amennyiben a zsírosabbat, szaftosabbat kedveled, válaszd a sertést. A levest gazdagíthatod krumplival vagy borsóval.

Zöldséges húsgombócleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg darált hús
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 db leveskocka
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, kevergetve süsd egy percig, majd a tűzről lehúzva szórd hozzá a pirospaprikát. Tedd hozzá a darált húshoz, ízesítsd sóval, borssal, és keverd hozzá a tojást. Dolgozd össze, ha túl lazának találod a masszát, szórj hozzá kevés zsemlemorzsát. Pihentesd a hűtőben 10 percig, azt követően formázz a masszából tetszőleges nagyságú gombócokat.
 

A répákat és a krumplit pucold meg, és szeleteld fel ízlés szerint. Az olajat hevítsd fel, tedd bele a zöldségeket, és kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel másfél-két liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Főzd 15 percig, majd rakd bele a gombócokat, és főzd tovább még 15 percig, vagy amíg minden megpuhul. Az apróra vágott petrezselymet a vége felé szórd csak hozzá. Mielőtt leveszed a tűzről, kóstold meg, ha szükséges, rakj még hozzá fűszert.

Ezt is szeretjük