Fejedelmi zöldséges, csirkés tagine: igazi marokkói finomság
Nem kell Afrikáig utaznod, hogy különlegesen fűszerezett zöldséges tagine-t kóstolhass. A csirkével és zöldségekkel együtt sült finomságot otthon is elkészítheted.

tagine
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tagine eredetileg egy főleg Marokkóban használt mázas cserépedény, de így hívják azt a zöldséges-húsos egytálételt is, amelyet ebben az edényben szoktak elkészíteni. Az étel fő jellegzetessége az intenzív íze, ami a sok-sok fűszernek és annak köszönhető, hogy a hozzávalók alacsony lángon, lassan sülnek össze. Pataki tálban vagy római tálban is elkészítheted az izgalmas egytálételt.

Fejedelmi zöldséges, csirkés tagine: igazi marokkói finomság

Hozzávalók:

  • 2 db filézett csirkemell
  • 10 dkg olajbogyó
  • 2 db krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál friss reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 csipet sáfrány
  • 1 rúd fahéj
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 szárított chili
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát és a krumplit pucold meg, szeleteld fel, és tedd a tál aljára. Rakd mellé a megpucolt és negyedekre vágott vöröshagymát, a szintén meghámozott, de egészben hagyott fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott paprikát és citromot, a félbe tört fahéjrudat, végül az olajbogyót. A csirkemelleket negyedeld el, sózd, borsozd ízlés szerint. Kevés olívaolajon piríts rá kérget, és tedd a zöldségekre.

Három evőkanál olívaolajban keverd el a fűszereket, és ezzel öntsd nyakon a zöldséges-húsos tálat, majd tedd rá a kakukkfüvet. Lefedve told a sütőbe, és 160 fokon süsd két órán át, amíg a hús teljesen megpuhul, a zöldségeket pedig átjárja a fűszerek intenzív íze.
Ha szereted az arab konyha ízeit, a tabulé salátát se hagyd ki.

Ezt is szeretjük