Színes, zöldséges csirkenyárs fűszeresen: szinte bármivel együtt grillezheted a húst

A zöldséges csirkenyárs minden grillparti egyik kedvenc fogása, hiszen egyszerűen elkészíthető, és külön köret sem kell már hozzá.

zoldseges csirkenyars
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zöldséges csirkenyárs szinte bármivel készíthető: a csirkekockák mellé húzhatsz a pálcára cukkinit, kukoricát, gombát, paprikát, lila hagymát: ki mit szeret. A húst és a zöldségeket először fűszerezd jól be, és hagyd a hűtőben érni. Ezután pakold őket felváltva a nyársra, és már kezdődhet is a sütögetés.

Zöldséges csirkenyársak

Hozzávalók 8 darabhoz

A csirkéhez

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

A zöldségekhez

  • 8 koktélparadicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kukorica
  • 1 cukkini
  • 1 lila hagyma
  • 1 evőkanál grillzöldség-fűszerkeverék
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel és sózd be. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a mustárral, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal, majd forgasd meg benne a csirkekockákat, és tedd a hűtőbe két órára, hogy az ízek átjárják a húst. Közben a zöldségeket is darabold fel, tedd egy tálba, szórd meg fűszerkeverékkel, locsold meg olívaolajjal, és szintén pihentesd őket a hűtőben. A pácolási idő leteltével felváltva húzd a nyársra a húsdarabokat a zöldségekkel. 15-20 perc alatt süsd őket grillrácson puhára.

A kukorica kifőzve is nagyon finom: ebből a videóból te is megtanulhatod, hogyan készítheted el tökéletesre.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük