Szuperszaftos, zöldséges csirkemáj, ami elolvad a szádban
Ez tényleg fantasztikus variáció csirkemájra. Friss zöldségekkel még finomabb lesz a gyors étel!

zoldseges-csirkemaj-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Olcsó hozzávalókból is varázsolhatsz ínyenc ebédet vagy vacsorát. A csirkemájat sokféleképpen elkészítheted, serpenyőben sütve a leggyorsabb. Lehetőleg friss belsőséget használj, mert a fagyasztott jobban kiszáradhat sütés közben. Ha zöldségeket is teszel mellé, még ízletesebb lesz a végeredmény. Friss kenyérrel is kínálhatod, rizzsel vagy krumplival pedig igazán laktató. 

Zöldséges csirkemáj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg csirkemáj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 db krumpli
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 szál zöldhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat alaposan nézd át, ha szükséges, tisztítsd meg. Vágd fel ízlés szerint. Rakd hozzá a feldarabolt zöldségeket. Hevíts kevés olajat, majd tedd bele az aprított vöröshagymát. Dinszteld meg, és mehetnek hozzá a kis darabokra vágott zöldségek. Azokat is süsd egy-két percig, tedd hozzá a májat, és pirítsd egy kicsit. Szórd meg borssal, majoránnával és pirospaprikával. Párolj mindent puhára körülbelül 15 perc alatt. Ha a májba beleszúrsz egy kést, és nem folyik ki belőle véres folyadék, biztosan elkészült. Végül szórd meg sóval és aprított zöldhagymával.  
A májkrémet is könnyen és gyorsan elkészítheted otthon, ráadásul biztosan nem tartalmaz ízfokozót. 

Ezt is szeretjük