Szaftos, zöldséges, ananászos csirkenyárs: ehhez már nem kell köret
Ha szereted az édes-sós kombinációt, a csirke-gyümölcs párosítást, akkor a grillen sült, zöldséges, ananászos csirkenyársat ne hagyd ki!
A csirkenyárs a kerti partik nagy kedvence. A házi pácban érlelt csirkemell és a sütés közben megkaramellizálódott, édes ananász kombinációja ezúttal sem okoz csalódást. A fanyársakat áztasd vízbe legalább fél órára, így könnyebben boldogulsz velük, és nem fognak megégni. Érdemes a könnyű fogáshoz valamilyen joghurtos szószt kínálni.
Zöldséges, ananászos csirkenyárs
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell
- 1 doboz konzervananász
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 db lila hagyma
- 0.5 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd egyforma nagyságú darabokra. Ez azért fontos, hogy ugyanannyi idő alatt süljenek át. A páchoz egy tálban keverd össze az olívaolajat az átpréselt fokhagymával, ízlés szerint az ananászkonzerv levével, sóval és borssal. Rakd bele a csirkemelleket, és pihentesd benne legalább egy órán át.
Közben, ha szükséges, az ananászkonzervet csöpögtesd le, és a gyümölcsöt darabold fel. A paprikát és a hagymát is szeleted fel. A hozzávalókat váltakozva tűzd a nyársra, és kend meg a maradék páclével. Rakd a grillre, és forgatva süsd szép pirosra 10-15 perc alatt.
A nyársakat grill híján sütőben is elkészítheted, körülbelül 40 perc alatt sülnek meg.
Görög, citromos csirkenyárs krémes tzatzikivel: grillezzünk, amíg lehet
Van még hátra pár meleg nyári nap, úgyhogy most van még itt az ideje a grillezésnek. Ha a kedvenc zöldségeinknek már nincsen szezonja, akkor húst is grillezhetünk különlegesebben.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció