Zöldségekkel töltött pulykamell tekercselve: ropogós panírban isteni főfogás
Ne csak ünnepen süss pulykát! Zöldségekkel töltve, göngyölve, rántva mindig jó ötlet!
A sovány pulykamell rengeteg módon felhasználható, jó sütve, töltve, rántva, és a zöldségek is remekül illenek hozzá. Ez a változat minden igényt kielégít! Sütőben is megsütheted, akkor nem tocsog az olajban.
Zöldségekkel töltött, rántott pulykamell
Hozzávalók
- 60 dkg pulykamell
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg sajt
- 1 db paprika
- 1 db lila hagyma
- 1 db sárgarépa
- tojás
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A pulykamellet mosd meg, vágd vékonyabb szeletekre, majd ízlés szerint szórd meg sóval, borssal. A zöldségeket aprítsd fel, és kevés olajon párold pár percig, majd várd meg, míg kihűlnek.
A pulykamellek közepére rakj zöldségeket, szórd meg reszelt sajttal, majd tekerd fel. A tekercs végeit rögzítheted fogvájóval. Panírozd be a szokásos módon: forgasd előbb a lisztbe, majd a villával felvert tojásba és a zsemlemorzsába. Rakd forró olajba, és minden oldalukat süsd szép pirosra. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Tepsiben sütve körülbelül 50 perc alatt sül szép pirosra, közben érdemes átfordítani.
A pulykamellet aszalt gyümölcsökkel töltve is megsütheted.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció