
Zöldségekkel töltött pulykamell tekercselve: ropogós panírban isteni főfogás
Ne csak ünnepen süss pulykát! Zöldségekkel töltve, göngyölve, rántva mindig jó ötlet!


A sovány pulykamell rengeteg módon felhasználható, jó sütve, töltve, rántva, és a zöldségek is remekül illenek hozzá. Ez a változat minden igényt kielégít! Sütőben is megsütheted, akkor nem tocsog az olajban.
Zöldségekkel töltött, rántott pulykamell
Hozzávalók
- 60 dkg pulykamell
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg sajt
- 1 db paprika
- 1 db lila hagyma
- 1 db sárgarépa
- tojás
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A pulykamellet mosd meg, vágd vékonyabb szeletekre, majd ízlés szerint szórd meg sóval, borssal. A zöldségeket aprítsd fel, és kevés olajon párold pár percig, majd várd meg, míg kihűlnek.
A pulykamellek közepére rakj zöldségeket, szórd meg reszelt sajttal, majd tekerd fel. A tekercs végeit rögzítheted fogvájóval. Panírozd be a szokásos módon: forgasd előbb a lisztbe, majd a villával felvert tojásba és a zsemlemorzsába. Rakd forró olajba, és minden oldalukat süsd szép pirosra. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Tepsiben sütve körülbelül 50 perc alatt sül szép pirosra, közben érdemes átfordítani.
A pulykamellet aszalt gyümölcsökkel töltve is megsütheted.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept