Zöldségekkel töltött pulykamell tekercselve: ropogós panírban isteni főfogás
Ne csak ünnepen süss pulykát! Zöldségekkel töltve, göngyölve, rántva mindig jó ötlet!

zoldsegekke-toltott-pulykamell
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sovány pulykamell rengeteg módon felhasználható, jó sütve, töltve, rántva, és a zöldségek is remekül illenek hozzá. Ez a változat minden igényt kielégít! Sütőben is megsütheted, akkor nem tocsog az olajban.

Zöldségekkel töltött, rántott pulykamell

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamell
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg sajt
  • 1 db paprika
  • 1 db lila hagyma
  • 1 db sárgarépa
  • tojás
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamellet mosd meg, vágd vékonyabb szeletekre, majd ízlés szerint szórd meg sóval, borssal. A zöldségeket aprítsd fel, és kevés olajon párold pár percig, majd várd meg, míg kihűlnek.

A pulykamellek közepére rakj zöldségeket, szórd meg reszelt sajttal, majd tekerd fel. A tekercs végeit rögzítheted fogvájóval. Panírozd be a szokásos módon: forgasd előbb a lisztbe, majd a villával felvert tojásba és a zsemlemorzsába. Rakd forró olajba, és minden oldalukat süsd szép pirosra. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Tepsiben sütve körülbelül 50 perc alatt sül szép pirosra, közben érdemes átfordítani. 
A pulykamellet aszalt gyümölcsökkel töltve is megsütheted. 

Ezt is szeretjük