Fantasztikusan omlós, zöldségekkel sült sertéstarja: csak 20 perc munka van vele

A fűszeres sertéstarja szaftos, omlós, ami mellé még a különféle zöldségek is beleférnek a tepsibe.

Zöldségekkel sült sertéstarja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészben, zöldségekkel sütött tarja igazán kiadós, így akkor is bátran elkészítheted, ha többen ültök az étkezőasztalhoz. Alig van vele munka, és könnyen a saját ízvilágodra formálhatod, a kömény, a fokhagyma jól megy hozzá. Érdemes minél többféle zöldséget tenni a hús mellé, így a köretkészítésre sem lesz gondod. A maradék hús hidegen is nagyon ízletes.

Zöldségekkel sült sertéstarja

Hozzávalók

  • 1.5 kg sertéstarja
  • 2 szál sárgarépa
  • 5 szál zellerszár
  • 1 db paprika kápia
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • bors
  • fűszerkömény
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket készítsd elő, amit kell, pucolj meg, mosd meg, és vágd fel kisebb darabokra. A zeller szárát és gyökerét is megsütheted. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, köménnyel, és alaposan dörzsöld be vele a tarját. Amennyiben teheted, pácold néhány órát a hűtőben. Sütés előtt rakd a húst egy zsiradékkal kikent edénybe. Pakold mellé a zöldségeket, és önts alájuk kevés vizet.

Fedd le fóliával, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon 2-2,5 órán át. Közben többször locsold meg, és fordítsd át a húst. Akkor jó, ha szép piros, és könnyen belecsúszik egy hegyes kés. 
Ha szereted a szaftos húsokat, a fűszeres, omlós oldalast is érdemes kipróbálni.

Ezt is szeretjük