Egytepsis sült kolbász zöldségekkel: a köret is mennyei lesz így
Ha együtt sütöd a kolbászt a zöldségekkel, a köret is fantasztikusan finom lesz.

- A legfontosabb vitaminok, melyek támogatják a bőr szépségét, egészségét: így használd őket a bőrápolásban »
- Csodás, stílusos nő Almodóvar múzsája, az 58 éves Rossy de Palma: a ruhái éppolyan karakteresek, mint ő maga »
- Marad a népszerű trend, jöhet minden, ami kockás: ilyen sokféleképpen variálható a divatos minta »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Ennyi lépést kéne megtenni naponta a stroke ellen 60 éves kor felett
A sült kolbászhoz sem csak a hasábburgonya való: zöldségekkel együtt sütve egyszerűen ellenállhatatlan. A köret így átveszi a kisült zsír zamatát, miközben még ebben a formában is kevésbé hizlal, mint a rizs vagy a krumpli.
Zöldségekkel sült kolbász
Hozzávalók 4 személyre
- 4 pár debreceni kolbász
- 4 közepes krumpli
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 lila hagyma
- 1 fej brokkoli
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál füstölt paprika
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg és kockázd fel, a brokkolit szedd rózsáira, a lila hagymát cikkezd fel. Szórd meg őket sóval, frissen őrölt borssal, rozmaringgal, füstölt paprikával, locsold meg olívaolajjal, és forgasd össze. Egyengesd el őket egy tepsiben, és dobj melléjük egészben hagyott fokhagymagerezdeket is. A debreceni kolbászokat vagdosd be, és helyezd el őket a zöldségek között vagy a tetejükön. Takard le a tepsit alufóliával, és told 200 fokos sütőbe 45 percre. A végén vedd le az alufóliát a tetejéről, hogy a kolbász ropogósra piruljon.
Akár tészta közepébe is ültetheted a sült kolbászt.
Még több recept