Egytepsis sült kolbász zöldségekkel: a köret is mennyei lesz így
Ha együtt sütöd a kolbászt a zöldségekkel, a köret is fantasztikusan finom lesz.

kolbasz zoldsegekkel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült kolbászhoz sem csak a hasábburgonya való: zöldségekkel együtt sütve egyszerűen ellenállhatatlan. A köret így átveszi a kisült zsír zamatát, miközben még ebben a formában is kevésbé hizlal, mint a rizs vagy a krumpli.

Zöldségekkel sült kolbász

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 pár debreceni kolbász
  • 4 közepes krumpli
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 lila hagyma
  • 1 fej brokkoli
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg és kockázd fel, a brokkolit szedd rózsáira, a lila hagymát cikkezd fel. Szórd meg őket sóval, frissen őrölt borssal, rozmaringgal, füstölt paprikával, locsold meg olívaolajjal, és forgasd össze. Egyengesd el őket egy tepsiben, és dobj melléjük egészben hagyott fokhagymagerezdeket is. A debreceni kolbászokat vagdosd be, és helyezd el őket a zöldségek között vagy a tetejükön. Takard le a tepsit alufóliával, és told 200 fokos sütőbe 45 percre. A végén vedd le az alufóliát a tetejéről, hogy a kolbász ropogósra piruljon.

Ezt is szeretjük