Ropogós házi zöldségchipsek: szuperegészséges finomságok
Bőséges olaj nélkül is készíthetsz házi chipset. A krumplit cseréld le egészségesebb, kalóriaszegény zöldségekre!

- Feltöltik a kitikkadt bőrt, ragyogóvá varázsolnak és hűsítenek: nyári szépségápolási kedvenceink árakkal »
- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Mondj búcsút a bolti, hizlaló chipsnek! A házi, ropogós, ízes falatok nagy kedvenceid leszek. Szinte bármilyen zöldségből készítheted, de chipsnek különösen jó az édesburgonya, a cékla, a répa és a cukkini. Minden zöldségnek más a keményítő- és nedvességtartalma, így a sütési idő különböző lehet. A zöldfűszerek kifejezetten jól illenek hozzájuk.
Zöldségchips
Hozzávalók
- 1 db cékla
- 1 db édesburgonya
- 1 db paszternák
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, alaposan mosd meg, és vágd vékony karikákra. Egyenletesebbek lesznek a szeletek, ha uborkagyalun reszeled le. Az olívaolajat keverd össze sóval és borssal. A zöldségeket rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd locsold meg a fűszeres olajjal. Ügyelj, hogy minden zöldségre kerüljön a keverékből.
Tedd forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Vigyázz, mert a chips könnyen megég. Vedd ki a sütőből, pihentesd pár percig, majd rakd egy tálba, és mártogatóssal kínáld.
Ropogtatnivalóból soha nem elég. A cukkinichips parmezánnal megszórva is tökéletes házi nass.
Még több recept