Zöldfűszeres, sajttal töltött rántott karaj
Egyszerre göngyölt, töltött és rántott

- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
A zöldfűszeres, sajttal töltött karaj messze túlszárnyalja a hagyományos rántott húsokat. Arra ügyelj, hogy a szeletek ne legyenek túl vastagok, mert akkor nehezen sülnek át. Nem fogod megbánni, ha jó minőségű krémsajtot használsz. A zöldfűszereket pedig bátran variálhatod.
Zöldfűszeres, sajttal töltött karaj
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg karaj
- 20 dkg krémsajt
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál petrezselyem
- só
- bors
Panírozáshoz
- 25 dkg zsemlemorzsa
- 18 dkg finomliszt
- 2 tojás
Elkészítés:
A petrezselymet és a bazsalikomot vágd apróra, majd keverd össze a krémsajttal. A megmosott, lecsepegtetett húst szeleteld fel úgy, hogy pillangó alakban ki lehessen nyitni. Sózd és borsozd meg, majd rakj rá krémsajtot. Tekerd fel a húst úgy, hogy a sajt ne tudjon sehol kifolyni.
Panírozd be a karajt a szokásos módon, tehát először forgasd meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában. Tedd bő, forró olajba, és süsd meg oldalanként körülbelül öt-öt perc alatt. Ha minden oldala aranybarna, vedd ki az olajból, és jól csepegtesd le papírtörlőn.

Még több recept