Klasszikus paradicsomleves friss zöldfűszerekkel: házi paradicsomléből a legfinomabb
A sok-sok zöldfűszerrel ízesített paradicsomleves jól behűtve a legfinomabb.

Bár az egyszerű, menzai változatot is szeretjük, még finomabb a paradicsomleves akkor, ha sokféle zöldfűszerrel dobod fel. Ha van otthon házilag eltett paradicsomlé, mindenképpen azt használd hozzá. Elkészítés után tedd néhány órára vagy akár egy egész éjszakára is a hűtőbe, hogy az ízei kellőképpen összeérjenek. Előtte azonban várd meg, amíg szoba-hőmérsékletűre hűl, forró ételt soha ne tegyél a hűtőszekrénybe!
Zöldfűszeres paradicsomleves receptje
Hozzávalók
- 2 liter paradicsomlé
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál bazsalikom
- 2 evőkanál oregánó
- 1 evőkanál majoránna
- 1 vöröshagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A hagymát vágd apróra, és olajon párold üvegesre. Közben a zöldfűszereket aprítsd fel. Ha a hagyma már puha, öntsd fel a paradicsomlével. Sózd, borsozd, szórd meg a zöldfűszerekkel, és add hozzá a cukrot. Forrald fel, majd tekerd lejjebb a lángot, és csendesen főzd tíz percig. Időnként kavargasd meg, hogy le ne égjen. Ha túlságosan besűrűsödik, egy kevés vizet adj hozzá. Ha a főzési idő letelt, várd meg, amíg kihűl - a folyamatot gyorsíthatod azzal, ha a lábost hideg vízbe állítod -, majd tedd be a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek. Nyáron hidegen kínálva a legfinomabb. Tálaláskor néhány szép zöld levéllel díszítheted.
A sűrű és édes házi paradicsomlé elkészítése nem is olyan bonyolult, és mindenképpen megéri a belefektetett munkát.