3 trükk, amivel tökéletes lesz a nokedli: zöldfűszerekkel is megbolondíthatod

Pörkölt mellé, pirított hagymával vagy tojásosan is remek fogás a zöldfűszeres nokedli.

Zöldfűszeres nokedli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szinte nincs is a zöldfűszeres nokedlinél tökéletesebb köret, a szaftos húsételek mellett éppúgy megállja helyét, mint tojással és friss salátával önálló fogásként, nem beszélve arról, hogy némi zöldséggel, pirított hagymával is remek egytálétel válhat belőle. Az elkészítése pedig egyszerűbb, mint a legtöbben gondolnák, néhány jótanácsot viszont érdemes megfogadni, hogy valóban hibátlan legyen. A fűszereket ennél a receptnél a tészta masszájába is keverheted, de utólag is megszórhatod vele a nokedlit.

Zöldfűszeres nokedli

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 3 tojás (de 2 tojásból is remek lesz)
  • 1 csokor petrezselyem vagy bazsalikom
  • 1 marék snidling
  • 1 evőkanál olaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat verd fel, majd keverd az ízlés szerinti sóval kiegészített liszthez, és adj hozzá lassan adagolva, részletekben annyi langyos vizet, hogy összedolgozva csomómentes, ragacsos, de laza masszát kapj, ami nem folyik, és a villáról már nehezebben jön le. Add a masszához a felaprított zöldfűszereket is, és keverd össze.

 

Tegyél fel főni 4-5 liter vizet, adj hozzá ízlés szerint sót és egy evőkanál olajat, majd nokedliszaggatóval szaggasd a lobogó, forrásban lévő vízbe a tésztát. Ha a nokedlik a vízbe pottyantak, mindig kavard meg kissé őket, hogy ne ragadjanak össze. A víz tetejére felúszó nokedliket 2-3 perc után szűrőkanál segítségével vedd ki, és figyelj, hogy ne legyen egyszerre túl sok a lábosban, nehogy összeragadjanak. 

 

Amellett, hogy a tészta masszáját frissen készíted el, hűtőben tárolva ugyanis túl kemény lenne a végeredmény, arra is érdemes figyelni, hogy ne keverd túl. A ragacsos állagúvá válást is elkerülheted, ha a kész tésztát megfelelő módon kezeled, ha például nem rögtön tálalod a nokedlit, és nem baj, ha kihűl, folyó víz alatt öblítsd át szűrőtálban a tésztát, így nem ragadnak majd össze a darabkák. Ha rögtön, még melegen tálalnád, forgasd össze egy kevés olajjal vagy egy evőkanál vajjal.

Mennyei gombapaprikás nokedlivel és sok tejföllel: kétféle gombából sokkal finomabb lesz

Az ízletes és laktató fogás készülhet csak egy fajta gombából, de mixelve is érdemes kipróbálni, sokkal izgalmasabb, ha többféle íz találkozik a pörköltben.

Elolvasom

Getty Images Hungary.

Miért félünk attól, amit nem ismerünk?

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?

A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük