Spenótos nokedli olvadó sajttal: így lesz tökéletes a tészta
A tojásos galuska méltó vetélytársa a kiadós, ízletes spenótos nokedli. Főleg sok sajttal tálalva.

Spenótos nokedli olvadó sajttal: így lesz tökéletes a tészta
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Így viseld a sárgát tavasszal: ezekkel a színekkel mutat a legjobban »

Jennifer Lawrence friss fotói igazán ütősek: a 28 éves színésznő vagányabb, mint valaha »

Ide soha ne kend a levendulaolajat, hiába ajánlják – Máshol viszont csodaszer »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Itt a spenót szezonja, miért ne turbóznád fel vele a galuskát? A dél-tiroli kedvenc sajtmártással megbolondítva igazán ínycsiklandó. Ha nem diétázol, rakj hozzá pirított szalonnát.

Sepenótos nokedli recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg spenót
  • 2 db tojás
  • 2.5 dl víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 15 dkg sajt
  • 2.5 dl tejszín
  • 4 dkg vaj
  • 1 db póréhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A friss spenótot mosd meg, dobd enyhén sós vízbe, szórj hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát, és főzd puhára. Szűrd le, nyomkodd ki, ha kicsit hűl, botmixerrel pürésítsd. A lisztet szitáld egy tálba, üsd bele a tojást, add hozzá a spenótpürét, a sót, a zúzott fokhagymát, és annyi vizet, hogy galuskaszerű tésztát kapj.

Dolgozd össze a masszát, majd szaggasd a nokedliket lobogó, sós vízbe. Ha feljönnek a víz tetejére, főzd még egy percig, majd szűrd le, öntsd egy tálba, locsold meg kevés olajjal. Forgasd össze, hogy ne tapadjanak egymáshoz a galuskák.
 

A sajtszószhoz olvaszd fel a vajat egy kisebb lábosban, és szórd hozzá az apróra vágott hagymát. Öntsd fel előbb a borral, majd egy-két perccel később a tejszínnel. Add hozzá a reszelt sajtot, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Kevergetve forrald össze egy-két perc alatt. Amikor a sajt felolvad, húzd le a tűzről, és öntsd a nokedlire.

Ezt is szeretjük