Spenótos nokedli olvadó sajttal: így lesz tökéletes a tészta
A tojásos galuska méltó vetélytársa a kiadós, ízletes spenótos nokedli. Főleg sok sajttal tálalva.

Spenótos nokedli olvadó sajttal: így lesz tökéletes a tészta
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Mutatós szettek talpig fehérben: ezért szeretik ezt a színt a hírességek »

A kockásnál is menőbb lesz ez a minta: szivárványcsíkokat látunk majd mindenhol »

Penélope Cruz megállította az időt: 44 évesen a régi formáját hozza »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Itt a spenót szezonja, miért ne turbóznád fel vele a galuskát? A dél-tiroli kedvenc sajtmártással megbolondítva igazán ínycsiklandó. Ha nem diétázol, rakj hozzá pirított szalonnát.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg spenót
  • 2 db tojás
  • 2.5 dl víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 15 dkg sajt
  • 2.5 dl tejszín
  • 4 dkg vaj
  • 1 db póréhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A friss spenótot mosd meg, dobd enyhén sós vízbe, szórj hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát, és főzd puhára. Szűrd le, nyomkodd ki, ha kicsit hűl, botmixerrel pürésítsd. A lisztet szitáld egy tálba, üsd bele a tojást, add hozzá a spenótpürét, a sót, a zúzott fokhagymát, és annyi vizet, hogy galuskaszerű tésztát kapj.

Dolgozd össze a masszát, majd szaggasd a nokedliket lobogó, sós vízbe. Ha feljönnek a víz tetejére, főzd még egy percig, majd szűrd le, öntsd egy tálba, locsold meg kevés olajjal. Forgasd össze, hogy ne tapadjanak egymáshoz a galuskák.
 

A sajtszószhoz olvaszd fel a vajat egy kisebb lábosban, és szórd hozzá az apróra vágott hagymát. Öntsd fel előbb a borral, majd egy-két perccel később a tejszínnel. Add hozzá a reszelt sajtot, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Kevergetve forrald össze egy-két perc alatt. Amikor a sajt felolvad, húzd le a tűzről, és öntsd a nokedlire.

Ezt is szeretjük