Nyári borsós, petrezselymes krumplipüré: a sok vajtól lesz jó krémes

A megszokott krumplipüré zöldborsóval és petrezselyemmel feldobva változatosságot visz a konyhádba.

Zöldborsós krumplipüré receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jó néha a megszokott ételeknek egy kicsit új köntöst adni. A krumplipüré például egészen más, friss és egészséges köretté válik, ha zöldborsóval és petrezselyemmel dobod fel. Most kapsz friss zöldborsót, abból még finomabb lesz. Akárcsak a hagyományos változatot, ezt is a jó minőségű vaj teszi krémessé. Ha a petrezselymet a borsóval együtt turmixolod össze, a felaprításával sem kell bajlódnod.

Zöldborsós krumplipüré receptje

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg kifejtett zöldborsó
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 dl tej
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, sós vízben főzd puhára, és ha kész, szűrd le. Add hozzá a vajat és a tejet, sózd, borsod, és törd át krumplinyomóval. A zöldborsót pár perc alatt főzd meg. Szűrd le, és a letépkedett petrezselyemlevelekkel együtt pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben, végül a zöldborsópépet keverd össze alaposan a krumplipürével.

Kiváló köret például joghurtos pácban sült csirkemell mellé.

Ezt is szeretjük