Selymes zöldborsókrémleves

Munka után is belefér az idődbe

Ez a zöldborsókrémleves kalóriaszegény, mégis finom.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészséges zöldborsókrémlevest a pirított fokhagyma még finomabbá teszi. Ha gyors fogásra vágysz, ez remek megoldás. Fagyasztott borsóból is elkészítheted. Próbáld ki, és biztos, hogy a kedvenceddé válik.

Borsókrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 1 l csirkealaplé
  • 2 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát, majd tedd bele a zöldborsót. Néhány percig párold, és öntsd hozzá az alaplevet. Ezt akár leveskockából is elkészítheted. Forrald fel a levest, majd kisebb lángon főzd puhára a borsót körülbelül 15 perc alatt. Ha kész, le is veheted a tűzről.

Hagyd egy kicsit hűlni, majd robotgéppel keverd krémesre. Arra vigyázz, hogy ne turmixold túl pépesre. Öntsd vissza a lábosba, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, majd tálalás előtt melegítsd fel. Sajttal, pirított zsemlekockával is kínálhatod. Ha nem vagy szigorú diétán, egy kis tejfölt is tehetsz rá.

15883621 87b9f92226420c4de5dcffb216f72cab wm
Ezt is szeretjük