Selymes zöldborsókrémleves
Ez a zöldborsókrémleves kalóriaszegény, mégis finom.
Az egészséges zöldborsókrémlevest a pirított fokhagyma még finomabbá teszi. Ha gyors fogásra vágysz, ez remek megoldás. Fagyasztott borsóból is elkészítheted. Próbáld ki, és biztos, hogy a kedvenceddé válik.
Borsókrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg mélyhűtött zöldborsó
- 1 l csirkealaplé
- 2 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A vajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát, majd tedd bele a zöldborsót. Néhány percig párold, és öntsd hozzá az alaplevet. Ezt akár leveskockából is elkészítheted. Forrald fel a levest, majd kisebb lángon főzd puhára a borsót körülbelül 15 perc alatt. Ha kész, le is veheted a tűzről.
Hagyd egy kicsit hűlni, majd robotgéppel keverd krémesre. Arra vigyázz, hogy ne turmixold túl pépesre. Öntsd vissza a lábosba, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, majd tálalás előtt melegítsd fel. Sajttal, pirított zsemlekockával is kínálhatod. Ha nem vagy szigorú diétán, egy kis tejfölt is tehetsz rá.
