30 perces zsenge zöldborsófőzelék - Ha így készíted, nem főnek szét a borsók
Már a menzán is szinte mindenki szerette, azóta még finomabb lett a borsófőzelék.

borsofozelek-fasirttal
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Gyönyörű, hullámos loknik: 5 zseniális hajgöndörítő technika videón »

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyik leggyorsabban elkészíthető és legnépszerűbb főzelék, ami friss borsóból a legfinomabb. A legnagyobb munka a zöldség pucolása. Ha azon túl vagy, a főzelék pikk-pakk elkészül.

Ha édesebben szereted, kevés cukrot is rakhatsz a főzelékbe. Fasírttal, kolbásszal, bundás kenyérrel tálalva még laktatóbb. Ha így készíted a borsófőzeléket, mindenki szívesen repetázik belőle. 

Zöldborsófőzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg fejtett zöldborsó
  • 4 dl víz
  • 1,5 dl tej
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés ideje: 30 perc

Az olajat hevítsd fel egy lábosban, dobd rá a megmosott, lecsepegtetett zöldborsót, és kevergetve párold egy-két percig. Sózd meg, szórd rá az aprított petrezselymet, majd öntsd hozzá a vizet. Kis lángon, fedő alatt főzd körülbelül 15 percig, közben többször kevergesd meg.

Amikor a borsó már puha, habard be. Azaz dolgozd simára a lisztet és a tejet, majd állandóan kevergetve öntsd a főzelékbe. Főzd össze, ha már elég sűrű, húzd le a tűzről. Kedvenc feltéteddel kínáld.  

Ezt is szeretjük